U Click Me...I Click U Back

Friday, November 22, 2013

Penat Travel Kalau Ada Anak Kecik

As salam...
Penat baru sampai dari Muadzam tak habis lagi..
Ni nak travel ke Penang plak..
Ada jemputan 2 kenduri di island ngan sg petani..
Ahad balik dah..

Yang aku nak citer ni penat weyhh travel lelama dengan anak kecik..
Lagi penat kalau ank ko dah pandai berjalan..wuwu..
Yang handle pun aku sorang..
Sebab abhnya drive..

Ngan kakak2nya langsung takmo..
Biskut mesti ada untuk kudapan dia..
Nak elak dia cranky..
Tu jela 'ubat' nak bagi dia diam..
Huhu..
Tu sebab aku tak gemo travel since ada ank kecik ni..

Sebab yang letihnya aku!!
Seyes weyhh!!..
Tapi nak ngadu tensi2 kt laki aku tak kot..
Nak jadi isteri mithali giteww..*koya*
Bagila chance!!.
Ngadu manja aku beranila..haha..
So nak tak nak..
Turutkan ajela nk travel sana sini bila hubs aku ngajak..
Entah!
Aku bangsa manusia yang tak gemo berjalan..
Tak gemo naik kapal terbang...
Giteww..huhu

Tapi seyes weyhh..
Memang penat travel ngan ank kecik..
#pasrah!!

11 comments:

fuza said... Reply Comment

memang renyah..tak pe..depa dah besar nanti lega lah u.. then wil rindu saat depa kecik ni..hehe

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

setujuk!! bebudak ni bukan suka duk diam sangat.. ye lah.. boring dalam kereta.. nak main tak boleh.. lagi kalau jalan jauh kan.. bertabah lah..

ameris said... Reply Comment

sgt2 paham rin. mcm saya ada 2 budak kecik lagi laaaa penat sbb kita handle sorg2.kalu balik kg lagi laaa dah la 8 jam. kdg2 berenti utk diorg mandi saja 2 kali, tu blm tukar pampers berak, makan....

cikji said... Reply Comment

kikiki setuju! sy yg xde anak lg pun dh blh membayangkan semua tu. cuti2 best golek golek jelah kt umh ngan anak-anak hiii

Mama Zharfan said... Reply Comment

ur lil baby sgtlah cute!!!

Gieyana said... Reply Comment

Mmg penat..kite ritu anak first umur sthn lebih dh bw g sabah..tp alhamdulillah x byk hal..cuma time nk tido jer ssh sket..:-)

puan.mila said... Reply Comment

betol kak mmg penat..even mila bru ank sorg pun dh trsa..hehe..lg2 klu suka wat peel, mau jd hulk plk kita ni..nak tggalkn ank syg dn kesian plak kan..hubs pun xsuka kalau mila merungut bab jga ank, xbaik ktanya..ok trus insap..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

adoiii memang Rine.. I pernah jg merasa time budak2 ni kecil dulu.. nak2 si Khairine.. bila I bergilir drive dgn bapak dia, boleh plak dia nak duduk dgn I while im driving.. Gggrrrrr

la ni dh lama tak ada anak kecik kira relax sket ar hehehe

Maria Firdz said... Reply Comment

mmg pnt tapi trus trg je kt hubby klu ku pnt... mmg kete mcm peti ais.. mcm2 mknn de sbb nk ksi dia diam..

Umi Qi said... Reply Comment

Sis, ju faham sis cm ne....boleh dikatakan semua parents cm tuh kot...itu QI belum lg dpt adik...kalu ada adik x tau ar cm ne nak handle hahahha mau yer amik car seat dok ats bumbung ikat dok diam2 hahahha kijammmmm itu umi

LydSunshine said... Reply Comment

rin, saya baru je nak rasa kepenatan tu. sebelum ni anak duk diam je sebab bayi lagi kan... skrg dah mula pusing sana pusing sini. serba tak kena duduk gaya dia. itu belum berjalan lagi. kalo berjalan nanti tak tau le. gi muadzam buat apa. balik kampung ke.