U Click Me...I Click U Back

Friday, November 1, 2013

My Favourite Ever..

As salam..

alhamdulillah..
November is just arrived..
syukur..
time really flies..
pejam celik..pejam celik dah already in November..
tak lama lagi masuk tahu  2014..
woowww!!!!


hari nak gebang nak show off kat mengkome favourite dish aku..
iaitu Asam Podaih...
kalau masak asam pedas ni nasi pun kena masak lebih sikit dari selalu..
sebab sure tak cukup punya..ahahaha..


ni aku buat last weekend
tak payah resepi sangatla..
buat dia senang sajok..
hahaha..


makan plak dengan sambal belacan..
saje jek aku boh mangga nak hampir masak tuh...
walaahhhh!!!!

psstttt..makan memang terangkat la kan??
makan plak dengan nasi panas..
fuhhh!!!!


17 comments:

Shark Kay said... Reply Comment

lapar terus perut ni tgk menu camni..
mmg terbaek.

erin said... Reply Comment

nak resepi jugakkk, sy baru belajar buat isnin lepas..hahaha, dah 2 tahun kawen baru nk blaja buat asam pedas, sbb suami gastrik, x leh mkn pedas2 sgt, tp baru ni dia request, so sy baru belajar buat :)asam pedas ikan pari, smpai suami ckp, jgn selalu buat, kang dia gemuk sbb sedap..hahahaha, tu pun resepi ikut suka je, cer bagi resepi akak, kot lagi terangkat ke..keskes

Ibu Dilah said... Reply Comment

perghh... terlioq dah ni sis... sedap tuhh...hihihi..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hohoho combination yg sgt2 meletop Rine oii..
psstt tak buat choc cookies ke lepas masak asam pedas tu?? hehehe

Nad MamaZN said... Reply Comment

Kakkkk
Ape buat saya ngidam ptg2 ni kakkk
Hahaah!

SweetLikeWhat said... Reply Comment

asam pedassssssss tuh...!!!!akak laponye tgkkkkkkk

ameris said... Reply Comment

YaAllah sambal belacan tu buat kecur okeh...

mrs kayrul said... Reply Comment

sedap tue asam pedas ganding ngan sambal belacan memang melatop la...terangkat2 makan

LydSunshine said... Reply Comment

Sambal belacan tu nak sikittttttt.... sedapnya....

DYatie said... Reply Comment

Nak jugak resepi! Sebab saya tak ada ilmu masak main campak2 ikut hati. Hahahaha.

Mas Zull said... Reply Comment

assalamualaikum chekgu azrine....sedapnya...:)

ct cheery said... Reply Comment

perghh..terliuh doh tengok menu atas..huhu

Gieyana said... Reply Comment

phewww mmg menyelerakan...:-)

~ NANA ~ said... Reply Comment

hubby suka giler asam pedas...dulu i tak suka sbb i kureng sikit makan pedas tp sejak kawin dgn org johor ni, kena jugak belajar buat asam pedas...hehe

Maria Firdz said... Reply Comment

tergodanya dgn asam pedas tu... huhu

Farid NZ said... Reply Comment

mmg sedap... Asam Pedas ikan Pari, ikan bawal, ikan kembung, ikan parang... sedapnye...

Umi Qi said... Reply Comment

Cikgu nih pandai masak...aummmm tgk sambal belacan ada mangga masak...ya Allah 3x tambah pun x sedar nih acaner nak kurus cm cikgu hahahhaha