U Click Me...I Click U Back

Monday, November 4, 2013

Kegilaan Melanda Dengan Aplikasi Komik Bitstrips

As salam..

hari ni murid berapa kerat je yang datang..
maklumla esk cuti..
last week cuti deepavali..
mungkin ramai parents yang ambik cuti lama bawak anak2 holiday..
bestkan??
kita cikgu dok dendiam je la..
dah orang atasan tak bg cuti..
maka bekerja la kita hari ni..
SYMP kekdahnya...
uhuk..

******************************************

ok..
hari nak cerita pasal aplikasi Bitstrips..
mungkin bukan baru la bagi korang kan??
tapi memang baru bagi aku..
tu pun sebab kawan aku hajar asik dok up komik kat fb dia..
makanya cepat2 pergi download kat app store kat hp mengkome ek..

ok..untuk sesapa yang teringin nak ada avatar dan komik sendiri..

1) Pergi ke Google Play atau Playstore
2) Search Bitstrips
3) Klik Install
4) Open Application
5) Dah boleh buat avatar sendiri dan post komik anda kat Fb atau simpan suka2 pun boleh

ini avatar aku...korang boleh edit sendiri camne rope avatar korang nak ek..hehehe


 lepas tu dah boleh bina komik sendiri..
semudah ABC jek..
korang boleh pilih tema yang korang nak..
ada banyak sangat theme menu can be chose..

ini contoh komik yang aku share kat fb..
boleh je nak buat komik ko nak berlakon syok sendiri sorang2 ko jek dalam komik ni...

atau
ko nak ajak sesapa berdrama komik dengan ko untuk starring dalam komik ko..
dan mestila mereka yang ada dalam friendlist fb ko yang install aplikasi Bitstrips ni jugak..
fahamkan??

kalau faham jangan cerita banyak..
sila download untuk sesama menikmati permainan giler2 nih..
bahahaha..

18 comments:

Cik Puan Rara said... Reply Comment

hehehehe ramai yg suka menda ni.rara x tau mulanya.nasib akk update.hehehe.

mama tisya said... Reply Comment

tu la tgk rmi yg dk buat..dh install tp tk godek2 lg..hehe

Umi Qi said... Reply Comment

cikgu nih bery2 adevance la sgt2...kaloh anak murid taw....nak jadi anak murid cikgu boleh? ajar buat blog jek ari2 hahahha

Lyeen De Syifa said... Reply Comment

heehhe..kena advance semua bnda..eh..mcm best je kan..hehehe..kena cuba..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hoho dah download haritu.. semalam ai dah buang apps ni.. malas nak layan.. pening kepala mak dok main benda ni.. hahaha

Mimy Hamid said... Reply Comment

nakkkkk i suka benda gini

Farid NZ said... Reply Comment

Wow... great application!!

Ibu Dilah said... Reply Comment

Wahhhh.. baru ku tahu tentang benda alah ni.. patut pun nampak kat fb ramai yg duk upload komik2 ni.. lampi betul la ibu dilah ni.. hihi.. thanks sis share pasal benda ni.. advance betul cikgu ni la.. hehehe

Mama Zharfan said... Reply Comment

nmpk sgt menarik hehehe

fuza said... Reply Comment

best..layan jugak...hilang tension

Aty_Fared said... Reply Comment

tu ar..kemain lagi kat fb tu eh kak...huhuhu

ibuayu said... Reply Comment

nampak bestnya..kena install ni

Ez-1 said... Reply Comment

bitstrips ni mmg kelakar...haha

Maria Firdz said... Reply Comment

mmg ramai tgh augau btstrip ni.. penuh kt wall fb.. tapi sy msih x berminat hal ni.. sbb jrg post status merapu kt fb..

tenku butang said... Reply Comment

Teman try dah tp xleh publish or share kat fb.. xrau lea nape

PinKy MoMMa said... Reply Comment

penyakit berjangkit ni namanyer kak hahaha..tenkiu kak bgtau nak edit avatar aritu ;)

mrs kayrul said... Reply Comment

patut la hari tu tengok Pinky momma update facebook ada gambar karton macam tue rupanya ada software macam tue ye...super ketinggalan betul la

mia izzati said... Reply Comment

patut le dok nengok orang post kat fb bendalah ni..ish maceh la ye..