U Click Me...I Click U Back

Thursday, November 7, 2013

Giler Kasut??

As salam..
sesambil siapkan report LADAP ni..
sempat jugak ko nak membebel kat sinikan??
ntah tetiba datang idea nak citer pasal kasut..
itu jek idea aku nak gebangkan hari nie..ngeeee
#perempuansangat!!!

aku kan sebagai seorang perempuan ni..
ecewah..
suka sangat beli kasut tau..
tapi tu dulula..
sekarang ni sejak anak2 pun dah membesar..
dah takde budget  sangat nak asyik shopink kasut ko manjangkan??
pikir hal anak2 dulu baru pikir hal sendirik..
gitewwww...

tapi aku bab membeli kasut ni cerewet sikit..
takdela cerewet tahap kedewaan tuh..
cuma aku tak berapa gemo kasut heels..
sebab tak selesa untuk kaki aku..
aku cakap untuk kaki aku..
ada orang mungkin dia dah get used dengan heels kan??
macam aku dah penah cuba pakai heels..
memang seyes kaki aku akan sakit2 lenguh2 lepas tuh..
mungkin sebab aku memang tak biasa..
dan pesen aku yang jalan laju nih tak sesuai kot..

so aku memang hanya suka pakai flats shoes sajok..
senang..dan bagi aku smart kalau dikenakan dengan kasual..

 
korang camne??
sama tak dengan aku??

aku ada la beberapa koleksi flat shoes untuk aku lenjan bila aku outing dengan family atau frends..
yang penting selesa untuk kaki aku..
sekarang ni aku cuba nak try cari flats dari Jelly Bunny plak..
belum sempat terjah outlet dia..huhu..
tunggu gaji la nanti..
selesa tak selesa kenala cuba 1 dulu kan??

lagi 1 aku suka jugak wedges..
takde banyak sangat beza..
cuma wedges ni dia tapak dia rata tapi tinggi..
ala2 pakai heels jugak..
tapi dia rata..so ok kot untuk aku yang tak suka pakai heels
tapi still nak nampak tinggi macam model..
*tangandibahumatakeatas*

ada jugak wedges yang tak selesa untuk aku..

kalau macam ni aku tak gemar sangat..
kalau aku pakai memang kompem sakit kaki..
bahahaha

yang ni lebih selesa untuk aku..yeahhh!!
aku suka sangat design camni..

atau yang ni
 simple pun aku suka..
aku memang gemo sesuatu yang simple2 jek..
tapi still ranggi..ahakss!!!

macam mana pun kasut kesukaan ko..
yang penting sekali selesa dekat kaki ko..kan??
jangan ingat nak cantik jek..
nak nampak tinggi melampai..
tapi ko sendiri tak selesa nak pakai..
betul tak??

yang penting sekali...



























ko mampu pakai kasut pelik camni??

12 comments:

eima said... Reply Comment

aku suka crocs je ... pi kerja pun pakai croc ... hahaha
nk pakai clark tak mampu ...

ameris said... Reply Comment

kasut last tu dh mcm landak rupa dia.

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

Ros beli kasut bata je..xreti nak tumit tinggi..kikiki

Farid NZ said... Reply Comment

ade cite rase mcm wife saya... haha... hampir semua design penah saya nampak cuma yg last design....

ibuayu said... Reply Comment

X pernah pakai kasut tertutup wlpn gi sek..rasa mcm x selesa..nak gak try beli yg flat..jenama apa yg best ya

Haslinda Sadiken said... Reply Comment

hahahaha..kak, tercocok mau cagu kaki pakai heal camtu

Nadt said... Reply Comment

dulu memang menggila kasut. kotak kasut kalau susun memang ble cecah bumbung. tapi baru ni buang da semua tinggal 3,4 pasang je yg betul2 sayang. nadt suka wedges je sekarang. brand tak kesah tapi suka yang comfort. kalau saya da suka kasut tu, even kasut tu da rosak pun saya akan beli baru yang sama sebijik yg lama tu. hehe..

Kesuma Angsana said... Reply Comment

Dulu2 yer, pas kena ceramah en hubby kegilaan tu dah menurun sikit hehehe

Mama Damia said... Reply Comment

Kak azrine...yg last tu unik...

~ana~ said... Reply Comment

ana biasa mmg setia dgn scholl je..tahan lasak pun ye...kurang lenguh kaki jugak..:)

Dayah said... Reply Comment

suka jugak kumpul kasut, dulu zaman belum kawen suka pakai heels, sekarang nie suka pakai flats jek senang nk jalan n berlari kalau perlu heheh

LydSunshine said... Reply Comment

Satu masa dulu pernah la gile kasut. Tapi takde la mcm imelda marcos. Pastu beli pon main rembat je tak kira murah ke mahal, selesa ke tak, asalkan nampak cantik di kaki. Skrg, dah makin tua, kena beli kasut yg betul2 selesa je. Sbb kaki kaki. Hhuhu.