U Click Me...I Click U Back

Monday, November 25, 2013

Bila Badan Tak Larat..

As salam..
Alhamdulillah selamat tiba dari penang kul 2pg tadi..
Sepanjang dari gopeng ke KL aku tidur sakit pale..
Nasib baik dak Aish pun tido sampai KL jugak..
So dapatla aku rehat..
Ni lah aku cakap travel ngn anak kecik yang ko nak kena handle by yourself memang penat..
Aku tak citer pasal enjoy menjoy..
Aku just nak cerita pasal penat tuh yang tak menahan..pffftttt!!

Hari ni bangun je badan rasa panas dalam..
Tekak rasa perit...
Kepala macam nak pecah..
Masa kat Penang aku dah telan 2x paracetamol..
Tu yang aku dah takmo telan dah..
Tak elok kot kan??
So natural remedy is the best solution..
Aku banyakkan minum air putih..
Dan rest sekejap#sambil type entry blog#
Lepas ni pulun laundry baju kotor masa kat Penang..
Nasib ada mesin basuh..
Kalau tak mau fittammm ahkak!!#drama#

Weekend yang memenatkan bagi aku..
Khamis petang ke muadzam shah..
Then Jumaat pagi balik KL..
Rehat 2jam sambil packing balik Penang plak..huhu
Memang penat arr..tapi dah kata kenduri sedara belah aku Sabtu..
Ahad plak belah hubs aku..
Tu yang gigih jugak balik..wuwu
Takpe arr..penat tu pejam mata je la ek..

Kali ni balik 1 gambo pun aku tak snap..
Gi JJCM pun tak ambik...
Sebab aku memang totally flat..
Nak pegang dak Aish lagi..
Nak ambik gambo lagi??
Idokle aku..
Tu pun masa kt kedai makan laki aku tolong pegang dak Aish while aku makan..
Kalau time dia drive tak dapat arr nak tolongkan??
Tu yang hadoiiii..#rasatakmotraveldah#

Kalau camni pikir 84 kali kot nak travel jejauh..
Tu pun dlm kepala hotak dah planning nak gi Langkawi tahun depan..
Tapi...hmmm...naik flight pun aku risau gak..
Behave ke dak Aish nanti??
#sambil picit2 kepala#

4 comments:

Rai Ourkizuna said... Reply Comment

semoga cepat sembuh.. betul.. the best remedy.. rehat banyak2 dan minum air secukupnya.. :)

TelingaBulat said... Reply Comment

penat sgt tuh..tb pn pnt gak ni sbb bz ngemas uma bru berpindah

ZazaMyMoon said... Reply Comment

adoiiiii baca cerita Rine pn dah terasa penatnya.. lagi2 kena rush untuk sat & sunday punya kenduri.. plus bawa anak kecik lagi tu.. sabaq Rine, nnt budak2 dah besar dah senang dah nak travel ke mana2 :))

Cik Puan Rara said... Reply Comment

hmm tu lah kan kak.kdg2 nk travel kena pk anak gak.boleh ke anak behave kan.hmmm myb boleh kot.masa tu dorg dh besar sket dh.