U Click Me...I Click U Back

Friday, November 8, 2013

Aish Iskandar ~ Latest Progress

As salam..
ni update blog tengah2 pagi buta sambil mengisi sppbs..
so mehla kita bedal 1 entry schedule..
esok lusa dah start busy..
uhuk..

meh nak cerita perkembangan terbaru dak Aish recently...

inila kegemaran terbaru dia..
suka sangat munggah atau nyepah umah..
jenuh kemas balik..dia tarik2 tabur balik..grrrrr
apakah???
aku harap besar sok ko ringan tulang la dik tolong2 ummi ek..
hmmmm....

 ni la kegemaran dia sekarang..
pakai kasut bawak lepas kat luar..
tapi suka naw manjat tangga..
tu kadang tak gemo nak bawak dia lepas kat luar..
sebab kotor kot manjat tangga..
tak sempat nak ambikgambar dia manjat tangga..
tak cukup tangan weyhh..

 kalau duduk luar nak bagi dia ralik sat ko bagi dia dok atas ni..
tapi tak lama la..
5 minit je kot dia dok bawak..
pastu dia nak naik tangga plak..
aptb!!

ni masa aku tanya
"where is cat dik?"
terus dia tunjuk ntah mana2 hala..
hahaha..
dia faham CAT tu jek..
memang suka sangat CAT even dia geli jugak sometimes..
hahaha..

aku belum lagi sempat nak gi beli buku animals untuk homeschooling dia..
hari tu aku ada beli yang alphabet..
tapi dia campak2 je sebab belum faham lagi konsep buku..
kat tab aku ada aku download gambar2 haiwan serta bunyi tuh..
tapi dia tak berapa suka..huhu
masih lagi dok nak mendengar lagu TAYO The Little Bus tu kat tab..
suka sangat dengan Tayo..hehe

lagi apa ek??

makan alhamdulillah..
takde masalah besar sangat..
cuma aku perasan dia bukan pesen makan banyak..
tapi dia suka makan ngan kerap..
tapi ko suap 3-4 kali cukup..
lepas tu geleng kepala takmo dah..
aku still bekalkan bubur lagi kat pengasuh dia..
belum lagi bagi nasi keras dengan lauk..

peel baru sekarang ni..
dia suka cranky kalau bawak gi kedai makan kat luar..
kalau makan dia tengok je lagi la dia cranky..
so kena standby makanan kudapan untuk dia jugak while kita tengah makan tuh..

dok dalam kereta sekarang even aku ada abah dia drive..
aku still letak jugak kat baby seat tuh..
dia suka jek dok dalam tu dengan syarat kereta berjalan..hahaha
aku pun senang bila aku kena drive gi sekolah..kan?

tu je kot..
mata dah ting tong nih..
hahaha..

sekian entry schedule pukul 3pagi...

12 comments:

ZazaMyMoon said... Reply Comment

haaa abes lah Ummi ko bleh kurus lagi dik...
time budak besar mcm ni mmg tengah lasak kan Rine.. cobaannn hehhee :)

Ibu Dilah said... Reply Comment

Bagusnya sis dia boleh duduk diam jer kat car seat tu.. kalo faris dah susah sikit nak diam.. kecuali bagi dia makan biskut time kat car seat tu, baru la boleh diam.. huhu

Allene said... Reply Comment

seronok bila tengok dorang membesar kan...

Lydia Miza said... Reply Comment

Mmg semua baby suka tarik barang kan?

LydSunshine said... Reply Comment

Kul 3 pagi hapdet blog, mmg cikgu hebat.

Dah start dpt kaki makin letih la mak dia nak kejar ye. Saya ni nanti beberapa bulan lagi, Luth pandai berjalan, mesti camni jugak la. Comel betul si Aish ni. Hensem ni tak lama.

lieyalatif said... Reply Comment

ALHAMDULILLAH...membesar bagai johan dan sihat yeak aish....seronk tgk perkembangan anak2 kan....mcm2 akal dieorg tunjuk...

Haslinda Sadiken said... Reply Comment

abamm dah besar..gie mintak adik sorang ld kt umie..huhuhu...larikkk!!!

Nana said... Reply Comment

comel la aish iskandar...semoga menjadi anak yg soleh...

Cik Puan Rara said... Reply Comment

anak dara ku pon sama kak.mengemas je keje.

Deqla Manjew said... Reply Comment

comelnye ur baby..!!

Tina Othman said... Reply Comment

Comelnya bab tlg kemas yg tak menahan tu

DYatie said... Reply Comment

Adikk. Handsome nyer awk. Arissa pun rajin bebeno bab menyepah. Skrg buku2 mak dia.masuk bilik tengah dah. Hahaha.