U Click Me...I Click U Back

Wednesday, November 6, 2013

Aish Iskandar is 1 ~ Just a Simple Celebration

As salam...

entry basi di tengah hari..

tapi WAJIB kena update sebab nanti dak Aish tuntut..
bahahaha...


meh nak citer pasal kek..
atas permintaan *ecewah*
suruh aku order kek perasa red velvet..
then jenuhla mikir nak order yang sedap kat mana ek??
then aku pun usha2 online bakery..
yang homemade punya la..


yang review best2 aku try tanya takde response..
then ada la yg nak balik kg la..itu la inila..
banyak sangat rintangan dan pancaroba..uhuk

then terus malas nak pikir2 order yang online..
terus gi pistachio dekat dengan sekolah aku kat permata..
then terus order kek red velvet 1.5kg..
cuma RM120..okla kan??
dan semua pun cakap sedap kek tuh..
kembang hidung sesikit la aku..ngeh..ngeh..
so next time pistachio aje sudoh!!

 my birthday boy...
kemain lagi makan kek...
bagi sikit je rasa..

bila dah kumpul reramai dengan anak2 tiri aku nih..
makanya mestila kena masak kan??
hari tu aku just buat nasi minyak dengan ayam masak merah...
fuza ada buat puding marmar..
tapi tak berambik plak gambonya..
busy melayan dak Aish..

tak lengkap my nasi minyak..
takde sayurkan??
huhu..
sebab lorat sangat memasaknya..

yang ni aku order kat kawan aku..
sesuaila sebab budak2 ramaikan??

tiup lilin pun dah petang2 nak dekat magrib dah kot..
ke lepas maghrib?
dah hilang ingatan sebab dah lama..bahahha
hubs aku takde sebab ada job..
konon menunggu la dia balik sebab nak sambut sekalikan??
tak sempat..
so teruskan aje tanpa menunggu abah dak Aish..

sempatla dak Aish tidur sebelum tiup lilin..
dia payah sikit tidur kalau kat rumah orang nih..
hadoiii..
jenuh aku nak bagi dia tidur weyhhh..

ada jugak gambar potong kek ehsan Fuza Musa


 nila antaranya family besar aku..
cucu dan anak2 tiri aku..
yang belah kanan tu Fuza Musa..hai u..hehehe...!!!
ada 2 kek sebab 1 lagi tu ditempah khas untuk those yang celebrate birthday in Oktober jugak..
cuma dak Aish je aku tempah asing sebab nak kenangan dia setahun tuh..


 ko tengok dak Aish asyikla nak mencapai kek tuh..
geram sangat..
tak menyabo ko dik!!!


 ada jugak kenangan aku bergambar ngan anak2 aku..
macam tak percaya jek aku ada anak 4 dah..
orang tengok macam "ala baru ada 4 dah kecoh"
aku rasa mcm dah banyak sangat anak2 aku..hahaha
memang kecoh weyhh rumah aku...
tu belum masuk jadi tarzan..meroyan dengan karenah derang..
wuwu


tu hah dak Aish dah selamat tuko baju dok atas abah dia..
kemahen dia menyengih cenggitu..
suka bebenar buat memek muka cenggitu..

kadang2 jadi anak ummi..
kadang2 jadi anak abah..
apa2 la dik..
semoga membesar dengan sihat..
panjang umur ko dik..
murah rezeki..
dan menjadi anak yang SOLEH..
aminn...
doakan ye kekawan...

7 comments:

fuza said... Reply Comment

Bila pulak ada next birthday erk..
Rec Velvet...oh red devil
(eh..itu Manchaster United daaaa)

fifi said... Reply Comment

Cantiknya kek.happy birthday aish!

Haslinda Sadiken said... Reply Comment

cantik kek..kalau sedap tu sis lain kali pos sket kt somban yoo

ameris said... Reply Comment

meriahnya bday aish...

BLuRpL3 said... Reply Comment

amboi sedap nampak kek tu! :) rasa teringin nak makan kek plak. hehe.. sudi2 singgah blog kita ye cikgu :)

salam ukhwah
blurplediary.blogspot.com

Umi Qi said... Reply Comment

Sgt2 meriah besday aish la....puas rasa yer bila sambut gan family besar cm nih..Umi Qi x punya keluarga besar...tu sebab jemput gojes semua dtg besday Qi...sbb cikgu dan gojes semua saudara ju plg best!...suka la tgk kek besday aish...cantikkk sgt2....pastu suka tgk dia menyengih...eeeee cubit pipi kang aish heheh

Lydia Miza said... Reply Comment

Cantiknya apam lady bug. Aish sgt comel! Err rine makin berseri! Suka tgk. Bilalah nk jmp kan