U Click Me...I Click U Back

Monday, November 25, 2013

Aish Iskandar ~ 13 Bulan

As salam..
Alhamdulillah dak Aish dah 13bulan 4 hari lepas..syukur..
Sebelum umminya hilang ingatan better update cecepat..
Haha..
Aku buat secara point jela..
Tak gigih nak buat karangan bila type guna hp nih..hadeh!!
1) Dak Aish dah sangat suka membebel atau pun dah pandai bercakap guna bahasa dia sendiri..aku takdela faham..tp buat2 la faham..giteewww..
2) Dah pandai sebut abh tanpa pelat..orang lelaki like hubs dan abh aku (tokayah dia) dia panggil abh..#vangga#
3) Dak Aish tak berapa suka dok dalam kereta lelama..kalau abh dia yang drive memang penatla aku layan cranky dia sensorang..kalau aku yang drive aku letak
dalam babyseat tu sat je dia cranky lepas tu well behave..mungkin faham aku tengah driving..
4) Dah pandai makan nasi keras..even lauk kari pun dia bedal okey..layankan aje giteww...puas kot makan nasi keras..
5) Kalau nak susu tek datang kat aku cranky2 pastu masuk tangan dalam mulut..janganla tak layan ok..mengamuk sakan la mamat nih..pffftttt
6) Berjalan pun dah laju..cuma kaki takdela kuat sangat..still terlebih speed accident jugak..wuwu
7) Suka sangat kalau ko bawak dia main lat luar or playground..memang sakan dia main sorang2..layankan aje..
Tu je kot update perkembangan dak Aish..

9 comments:

Cik Puan Rara said... Reply Comment

mst suka ckp bahasa perancis ni kan.hehehe

ZazaMyMoon said... Reply Comment

budak2 besar ini mmg best melayan tapi bak kata Rine.. memang penat tapi enjoy :))

Ibu Dilah said... Reply Comment

comelnye aish.. bila anak dah pandai berjalan ni penat gak nak melayan.. dah xnak didukung..tp seronok sgt tgk perkembangan anak2 ni kan sis.. lagi2 yg jalan terkedek2 tu.. haha..comel...

LydSunshine said... Reply Comment

hensemnya anak rin ni. yg part bercakap bahasa jerman tu mesti comel kan. rekod la nnt boleh buat jadi ringtone. hehe.

Farid NZ said... Reply Comment

hehe handsomenye budak ni-)

Umi Qi said... Reply Comment

waaaa dah pandai makan nasi keras ye....good job...samalah gan Qi...kadang2 ajar gak makan nasi keras sbb gigi depan semua dah penuh...comel lah aish nih dok ats meja cikgu mama ye heheh

aThidEaN said... Reply Comment

cmeyyyyyyyy sgt

MimahAjil said... Reply Comment

Alhamdulillah.membesar dengan sihat ye budak hensem...kecik2 dh g skol eh...besar jadi cikgu macam mama ye...:)

Zainur1925 said... Reply Comment

Happy 13 months old Aish! Such an adorable baby...besaq nanti mesti ensem...hehe...