U Click Me...I Click U Back

Friday, October 11, 2013

Sepagi Ahad Di Tasik Perdana ~ 29/9/2013 ~ Part 1

As salam..

cerita dah basi..
tapi aku tatap nak up jugak kat sini...
boleh jadi kenangan di hari tua aku..*kalaupanjangumur*
boleh jadi kenangan untuk anak2 aku bila depa besaq nanti..inshaAllah..

actually takde tak memasal2 kot aku nak beriadah pepagi kat Taman Tasik Perdana nih..
Tadika Kemas Kak Cik Yaya ada buat sukan kat situ...
so aku cakap kat hubs nak gi tengok 
sekali join lawatan derang ke Taman Burung..
hubs aku suruh bawak semua anak2 aku..
sebab depa tak penah lagi masuk Taman Burung...
sekali ngan Ummi2 dia pun tak penah masuk jugak...ngeeee
*ko gebang je ko orang KL kan*
hahahaha..jangan mara aarrrrrrr!!!

sebelum bertolak..
berkumpul di Taman Melati dulu..
bas yang bawak kak cik Yaya..
we ols naik kereta follow belakang..
ramaila parents yang follow belakang jugakk..
tapi jalan jammed sikit..
lambatla jugak sampai kat Tasik Perdana..

baru parking kereta..
keluar terus bergambar sebab cuaca nampak segar..
fresh jek rasa..
once a while nak kena ajak jugak hubs datang beriadah kat sini bawak anak2..
cer tengaok dak Aish..
segar jek muka dia sebab baru bangun tido..hahaha
sedap je ko tido ek dik...

aku bertiga jek dalam kereta..
kak cik Yaya naik bas..
kakak takmo ikut..
katanya nak join hari kantin sekolah lama dia ngan sepupu2nya..
layankan ajek..

dah namanya Tasik Perdana..
tempat beriadah untuk familykan??
so mesti ada playground..
seronok la kak cik Yaya datang tempat camnih..
tapi aku tak perlu jaga dia pong..
cikgu diakan ada??
so aku banyak layan dak Aish je la..

 layan dak Aish main buaian je la..
nampak cam panas sangatkan??
relax je brother tu dok dalam tuh..hahaha
tapi masa ni belum pukul 10 pun..
so panas pagi aku rasa baik kot untuk dia..
sebab ada vitamin kan??

 tempat cantik harus dijadikan view untuk berposing gitewww...
sengih jek ummi ko dik!!
hhahaa..
aku bab berposing cenggitu je reti kot..
segan la weyhh nak posing ala2 model matakeatas camtuh..kehkeh
layankan aje yeppp!!!

pastu aku rehat jap bagi dak Aish makan dulu..
bagi perut kenyang senang hati..
baru la dak Aish dok molek..tak merengekkan??

ko kata gi tengok sukan kak cik Yayakan??
mana kak cik nya??
hehehe..

ada..
aku saje sort gambar2 supaya korang tak pening sangat...
actually sukan yang derang buat takdela gah sangat..
just a simple ceremony jek..
macam syarat je la..


ada banyak jugak gambar aku snap..
tapi aku malas nak watermark gambar..
so kira halal apa yang ada jela ek..


alhamdulillah..
adala dia menang 4 acara..
sebab aku tak tengok sangat sukan tuh..
sebab busy melayan dak Aish main kat playground..
sukan dia pun bukan lama sangat..
budak pun tak ramai..

ala budak pra sekolah mana ramai sangatkan??
okla..syarat derang bersukan..
ada 2 acara dia dapat johan..
acara menyusun nombor dia dapat no.1
lagi 1 acara aku tak notis..
derrrrrrr....ummi ko ni ek..
hahahaha


ni je gambar aku ngan kak cik Yaya yang ada kot..
jenuh aku ajak dia bergambar dia takmo ko..
dah seronok jumpa kawan2..
umminya ditinggal2kan..sobs..
gitula budak kalau dah jumpa gang ek!!!

setel entry Tasik Perdana..
nanti sambung entry KL Bird Park plak ek..
tu pun kalau aku rajinla..
lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala

8 comments:

SweetLikeWhat said... Reply Comment

nanti g kl nak pergi lah..cantik lah tasik perdana ni..boleh tenangkan fikiran..

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hehehe comel je kecik2 gi jalan2 rombongan cik bedah.. Umi dia pun sibuk nak jadi paparazzi ye.. hehe tp tak apa nasib Aish ada...bleh jg buat alasan sambil menyelam minum air hehe

aznor ibrahim said... Reply Comment

muke yaya sebijiknye muke umi die..huhu

mrs kayrul said... Reply Comment

tengah construction lagi ke kat situ kak???....rajin jugak kayrul bawa bebudak g situ bila hari sabtu....sajer nak bagi bebudak nie beriadah sikit....yg tak bestnya situ sunyi sikit...tak ramai org, jadi takut plak

Mimy Hamid said... Reply Comment

aish join ikut sekali kak yaya eh...ramai la peminat dia si hensem ni

Nad MamaZN said... Reply Comment

Bestnye tmpt ni
Takpenah pegi pun
Sronok kak cik yaya jln2 ngan kwn2 naik bas ye :)

ameris said... Reply Comment

iyer laaa tak penah lak gi tasik perdana.. nnt leh la bawa budak tu..

loytha'san said... Reply Comment

camm bestt je kak rine tasik perdana ni!