U Click Me...I Click U Back

Monday, October 28, 2013

Pekena Laksa Johor Di Restoran Azira, Sec 10, Shah Alam

As salam...
rasa sekejap je weekend berlalu..
now dah start Monday balik..
wuwu..
dah rasa dah mood nak cuti sekolah..
tak sabar dah sangat!!!
hahaha...dasar!!

ni cerita semalam..
aku ada hal dekat rumah hubs aku di Subang..
dan nak melawat cucu demam panas di DEMC
ada Fuza Musa cerita dekat blog dia..
korang boleh klik baca k..

selesai je sesi melawat cucu demam..
kami 2 bijik kereta sepakat nak pekena Laksa Johor yang digebangkan sedap tuh..
dekat Restoran Azira Sec 10, Shah Alam..


kalau nak ke sini actually takde la susah..
cuma kedai ni tersorok sikit berdekatan dengan kawasan perumahan teres sec 10..
kena masuk dekat signboard besar tulis sec 10 tu..
just opposite dengan sec 9..
meaning kena cari di deret kedai kawasan perumahan sec 10 tuh..
inshaAllah jumpa..

dok tengah nakan kat sini dah boleh nampak hotel concorde..
just opposite jek..
kira boleh jadi rujukan la kalau nak cari restoran nih..


di antara beberapa situasi yang sempat aku snap di sekitar restoran nie..

btw..Restoran Azira ni terkenal dengan masakan2 nasi campurnya..
memang during lunch hour penuh kedai nie..
even on the weekends pun..
tapi aku datang just nak rasa dia punya Laksa Johor yang orang gebangkan sedap sangat tuh..
bahahaha..

tempting tak..tempting tak??
ahaha...soalan mintak lempangkan??
ttapi aku nak habaq kat hampa nih..
TERBAEKKK OK!!!
berlemak krim...
hehehe..
pekat likat kuah dia..
next time nak repeat lagi..ahahaha

aku gi makan ngan minah ni la..
FUZA MUSA in the house gitewwwww....


oh...kat sini pun kornag boleh dapat pelbagai kuih muih..
especially to those yang big fan of pisang tanduk...
sedap sangat okeh!!
lepas setel siap bungkus lagi pisang tanduk..

kehkeh..
dasar!!!
 
 abaikan muka ai yang bam..bam tuh..
sila salahkan shawl tersebut...
bahahaha...

 menikmati sesungguh...
takde dah nak angkat2 kepala..
layannzzzz!!!

hingga ke hirupan terakhir...
fuhhhh!!!
*lap peluh*

peneman setia aku...
kalau ikutkan semalam adalah hari tanpa suami..
kami semua takde bawak laki memasing..
ahahaha..


posing itu WAJIB!!!

kalau2 uols nak terjah atau sesapa yang dok area Shah Alam..
yang mungkin tak pernah makan kat sini..
bukan sahaja ada laksa johor..
meehun sup..mee kari..nasi ayam
lauk pauk makan ngan nasi pun mewah sangat..
terlalu banyak pilihan habaq hang!!
tak boleh nak snap sebab kami datang during lunch hour..
memang penuh..ramai orang..
segan kot..ahahaha

ni alamatnya..
Jalan Ceongsam 10/11 (Seksyen 10), Shah Alam, Selangor 40100
 
sekian entry JJCM...

6 comments:

fuZa said... Reply Comment

Ehem..sapa panggil ceq??
Peminat tegar laksa mai dah
Memang sedap uols.
Pekat melekat ulallaaa gitu

ameris said... Reply Comment

kalu nak feel makan, saya xleh bawa anak rine...

Maria Firdz said... Reply Comment

lksa johor, pnh mkn sekali je.. suami org johor x suka lksa johor kagi ska lksa utara...

Aty_Fared said... Reply Comment

Ooohhh... 2 3 menjak ni sy betul2 suker makan laksa..seminggu mesti nak pekene 2 3 kali...ni nak try gak ar..nampak mcm menarik sgt..berdesup2 tu hirup...eeerr....heheh

Mimy Hamid said... Reply Comment

pehh laksa..kuah pekat likat...ala shah alam ke jauh ar kak

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hah Rine.. cara mkn tu menyelam ke menikmati kesungguhan & kesedapan laksa johor tu?? haha kemain tak hirau org lain, anak2 terbiar dibueknyo hahaha

btw I pernah mkn kat rest azira ni..dah bnyk kali jg.. kalau datang pagi bfast kat situ siap ada lempeng pisang ko!! hahaha
pernah jg try laksa johor dia.. betul lah kata Rine.. mmg sedap & terboekkkk :)

psstt td tnya umur kann.. I is dah 33 tahun hehe :p