U Click Me...I Click U Back

Wednesday, October 23, 2013

Part 3 ~ KL Bird Park

As salam..

mohla kita sambung entry tertangguh ni dulu ek..hahaha
walaupun sudah basi gitewww...
nak tengok part sebelum ni baca kat [Link] dan [Link] ni ek...

AWAS!!!
entry ini mengandungi banyak gambar...
bahahaha..*siap bagi amaran ek*

lepas setel berehat dalam 5-7 minit camtuh..
sambung lagi jalan tengok2 burung..




sambil berjalan sambil snap gambar2..
tu yang banyak jugak gambar2 kat sini..
tu pun tak letak semua..
sat g ada yang menyampah plak kang..ahahaha

sampaila dekat BIRD SHOW..
show ni ada secara harian pada pukul 12.30 sampai 3.30 petang sahaja





aku tengok dari atas jek..
sebab dak Aish tengah tidur lagi masa nih..
so aku tak turun la..dengan stroller lagi..kan
 ni bila dak Aish dah bangun..
since dia dah cas batery dia kemain galak lagi dia main..


 umminya tumpang posing...ngeee

 berenti tempat lawa jek posing..posing dan posing...WAJIB katanya..


kak ngah kepenatan masa nih..
actually dia tak berapa sihat sikit..
tapi aku dah siap bagi makan ubat dah..
tu yang larat jugak tuh..huhu
 banyak jugak foreigners dari Timur Tengah yang datang ke sini..
even Malaysian pun ramai..
tapi tak sesak sebab Bird Park ni luas..


SUBHANALLAH..!!!
pemandangan yang indescribably..wuwuw
 

Apabila dah kepenatan..rehat sat dulu..




teruskan perjalanan lagi..hadoiii..
masa ni memang tak larat dah hoii..
lama dah tak berjalan jauh cam gini..
semput umminya!!

 dak Aish ralik tengok burung besar terbang depan mata dia..

 kena bayar untuk bagi makan burung..tak silap rm1 kot..
aku suruh kak ngah bagi makan dia plak takut...
derrrrrr...

 dah takut bergambo je la nak oiii...

 ini tempat untuk sesapa yang nak tangkap gambar dengan buruk cerdik..



 melayan dak Aish kejo burung...
takdela berani sangat mamat nih..
sebab burung tu besarkan..
cuakla jugak..ahahaha

 terlalu banyak spesies burung2 kat sini..
semuanya lelawa...

 ada jugak gambar kami bertiga..
ada 1 of foreigner was willing to capture for us..
glad.. :-)





 takde idea dah nak bercerita..
nasib ada gambar..kan??
boring je nak citer..kahkah..

ni masa nak balik dah..
kak cik aku tak bagi naik bas sebab aku nak ke KL
nak lunch dengan abahnya then baru balik rumah..
tu masam je muka kak cik sebab tak nak balik naik bas..huhu

kepanasan..tapi paksa jugak anak amik gambar..
bukan lepas2 ni nak datang dah kot..
boley??

then terus gerak ke fahrenheit lunch nasi kandar dengan abahnya..
tapi aku dengan kak ngah je yg lunch..
sebab kak cik??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


ketiduran..kepenatan...
APTB!!!hahahaha

habis kisah rombongan cik kiah...ehehehe

9 comments:

Shark Kay said... Reply Comment

heheh...
pusing satu taman mmg penat,
tapi puas hati jugak ler dpt tgk bnyak spesis burung kt ctu.
pernah pergi sekali je kat ctu.

Haslinda Sadiken said... Reply Comment

boleh try propose kt asben bwk SB jenjalan kt sini..kena tunjuk n3 akak la camtu...heheh

Syida said... Reply Comment

wah cm best je....nk bwk hadif la nanti...public holiday pon bukak kan sis?

ameris said... Reply Comment

tak penah pegi, tgk gambar rin mcm sronok jer siap ada show burung lagi tu. nnt lah one day..

Mommy_Cha said... Reply Comment

hi kak!
sumpah takpenah pegi sini.
tapi macam best je bila tgk review akak ni.
ok tunggu my double M beso dulu
pastu boleh bawak tengok bird :)

Mommy_Cha said... Reply Comment

hi kak!
sumpah takpenah pegi sini.
tapi macam best je bila tgk review akak ni.
ok tunggu my double M beso dulu
pastu boleh bawak tengok bird :)

SyimaSyaz said... Reply Comment

haiii mcm bestnya.. dah berkurun tak pergi

tapi kan kak.. ada tak haiwan bersudu atau berparut yang berkeliaran? saya takut btl dengan haiwan camtu... ayam pun saya takut.

eima said... Reply Comment

sape yg potong rambut k.cik yaya tu ....

Amanda Suria said... Reply Comment

dah pernah ikut pi KL Bird park ni..rombongan tadika dania...lama dah x pi...