U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 17, 2013

Part 2 ~ KL Bird Park

As salam

saje tempek gambar pemandangan di dalam Bird Park nih..

selepas setel sukan di Tasik Perdana [Link]
kami terus ke KL Bird Park sejauh 5 minit je perjalanan menaiki bas or kereta..
sebab memang dalam satu kawasankan??
aku just follow dari belakang je bas lawatan kak cik yaya tuh..

aci tak kalau malas nak citer panjang2..huhu
 
 

upon arrival..


ni masa baru sampai..
budak2 disuruh beratur dulu nunggu cikgu amikkan tiket..
sebab menumpang tiket anak..
maka aku masuk ngan anak2 aku dapat rm10 je untuk aku..
untuk kak ngah rm5..
kak cik Yaya  dah setel sebab dah masuk sekali bayaran lawatan derang mintak awal tahun dulu..

 ni aku siap2 dah share harga tiket untuk mengkome yang ada hati nak bawak anak2 datang ini..k
so jangan lupa bawak Mykad hampa ngan Mykids anak2 hampa ek..
jimat la nanti kalau guna Mykad n Mykid..kan??
kids bawah 3 tahun is FREE okeh!!



 ni gambar wajib ada la kan??
sebab dia la we were here...hahahaha
tapi kemahen lagi dia nak jejalan ngan kekawan dia jek ek..
ngan kami tak mo sangat..
maklumla orang ada kawan kheennnnnnn???

 


layan dulu gambar2 pemandangan yang indah dulu ek..
maklumla dah namanya Taman Burung ko..
dah boleh agak camne latar habitat burung2 ni..




 
 

nasibla cuaca takde terik sangat..
so i is syokla sikit nak jejalan sambil snap2 gambar gitewww...


sempat umminya benti rehat berposing plak..
dak Aish tidur dalam tuh hah..
lama jugak dia tidur dari dalam kereta tu..
letih plus kenyang..heheheh




bila dah berjalan sakan..
kami berenti rest sekejap..
masa ni berenti beli light food jek..
aku beli aiskrim coneto ngan jagung cup tu..rm8 derang cas..
mahalkan??
so next time makan siap2 bagi kenyang then baru masuk sini..
huhu..

....to be continued....

p/s : panjang sangat plus banyak gambar..so aku sambung kat part 3 ek??




6 comments:

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

Bestnyaaaa. yang tak tahan tu adik tak nak geng dengan mama dia lagi, asyik nak berkepit dengan kengkawan je kan..hahahaha. comel je tau.

Zuraidah Butang said... Reply Comment

alololo beshnye pg bird park..hehe

Umi Qi said... Reply Comment

Sonok yerr...walhal kl bird park nih dkt sgt gan opis Umi Qi taw....tp adult yer harge tuh mahai bebenor huwaaaaa

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

Besar jgak bird park kt kl... Kt pnang kecik jer :p

Aty_Fared said... Reply Comment

teringin nak bawak qaleef gi tempat ni..qaleef suker tempat macam ni..suker binatang kekdah nyer...huhu

SweetLikeWhat said... Reply Comment

bestla kak..nanti g kl nak bawak hannah lah..