U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 3, 2013

Masterchef La Sangat!!

As salam..
hari ni nak gebangkan pasal makan masak plak..
entry masak2 makan2 tanpa resepi ye uols..
saje nak tempek buat kenangan terindah dalam blog kecik aku nih..
aku tau ko tak kisah..
tapi aku kisah..
ngeeee...
❀◕ ‿ ◕❀

mee bandung
 ni masa bulan pose kalau tak silap
tapi aku buat banyak kali jugak..

 spagheti bolognese fav anak2 aku..
layanzzzz!!!
(♥♥,)

 puding pisang dengan sos kastard..
memang sedap gilos..
hahaha..<(^,^)>

 hahaha..nak gelak sebab walaupun rupamu tidak menawan...
tapi tetap menjadi pujaan hati ku gitu..
ni agar2 oreo..
test buat tapi tak lawa plak..hahaha
agak sedih disitu...
 ๏̯̃๏ 

 nasi lemak buat last 2 weeks kot..
kena mengaku sedap...*matakeatas*
=P

 ikan pekasam goreng
abaikan keburukan orang nak cepat masak bagi siap..
hamaigad!!! O:-) 
potong cili api pun kasar2...hehehe..


 kari sotong..
sekali sekala jadi mamak..ngeee..

 my fav ever..
sayur campur..
gatah pun sodap!!!
❁◕ ‿ ◕❁ 

daging masak black paper...la sangattt!!
ni aku tak boh banyak lada hitam sebab nanti takut sakit perut plak..
so ala2 jela..
my fav jugak ni..my hubs too..
aku kalau lauk ni suka makan ngan sambal tumis ikan bilis..
kalau ada petai lagi sedap ko!!!
mau 3 pinggan nasi..*mukatakbersalahgiteww*

***************************************************************


ok..ni jek aku nak gebang hari nie..
sebab entry bergambar ni lagi mudah dari entry cerita banyak2 khennn??
korang layan la dulu k..
tak tahula bila nak up cerita pasal lawatan ngan sukan kakcik Yaya last weekend..hmmm
vitamin 'M'..please get rid of me...syuhhh..syuhhhh
tetiba salahkan huruf 'M'..ek
apa2la..

tq for reading and dropping by..
≧◔◡◔≦ 

12 comments:

ZazaMyMoon said... Reply Comment

hamboiii Rine. .pagi2 dah tunjuk gmbr makanan.. dah lah Zaza tak bfast lg ni.. hahahaha KEJAMMMMMMMMMM.. hahahhaha

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

Pg2 dh tjuk menu yer... Bgus2 masak.. Ros ni kekadng rajin, kekadang malas jugekkk...hahaah

TelingaBulat said... Reply Comment

sedapnye semua..waaahh

lieyalatif said... Reply Comment

aduh cikgu..lapo tgk makanan satu2 ni tauuuu...mane ade sempoi2 pun ni semua menu hebat2 nieh...ye laa hebat laa sbb kite wanita berkerjaya sempat lagi masak penat2 lik keje kan.....heheehehe

Ibu Dilah said... Reply Comment

Wah.. sedapnye sis.. terlioq dah pagi2 tgk makanan best2... huhu

Umi Qi said... Reply Comment

Cikgu x baik buat Umi Qi meleleh ayaq liuq pepagi nih huwaaaaaaaaaaaaaaa taubat tgk pun sedap!

mama tisya said... Reply Comment

lprrrr tgk smua makanan

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

semuanya sedap...

Maria Firdz said... Reply Comment

berkaraoke terus perut sy tgk mknn ni semua.. hehe.. :)

Tina Othman said... Reply Comment

Laparnya haha semua pun nampak sedap

Nad MamaZN said... Reply Comment

Mi bandung..! Daging black pepper...!
Spageti...! Lapoooooo..! :)

MizzTina said... Reply Comment

paling menggoda tekak sy adalah ikan pekasam...