U Click Me...I Click U Back

Friday, October 4, 2013

Itu Baru Ada Empat Anak..Kalau Sepuluh??

As salam..
Salam Jumaat semua..
Semoga hari ni korang semua ceria bekerja sebab esk weekend..=p
Kehkeh..
Hari ni nak gebangkan pasal apa kak ton semua?

Idea hari ni datang nak citer pasal anak2 aku..
Peel memasing yang peningkan kepala jugak kadang2...wuwu
Ko bayangkan yang aku baru ada 4 anak kot..
Dah pening ngn macam2 ragam..
Aku tabikla kat korang yang ada anak 6-10 orang tuh..
Camne korang handle ek??*garukepala*

Selalu bila bercerita ngan hubs aku pasal ragam ank2..
Selalu dia buat ayat..
"ikut perangai u la tuh"..
Tak pun.."sebijik u"..
Tak pun.."ikut perangai sapa?"..

Excuse me!!!ini boleh mendatangkan amarah!!
Grrrrr....
Wah..senang2 je buat kesimpulan kata perangai tak elok anak tu ikut perangai aku..
Banyak lawa!!!
Tapi aku simpan dalam hati jek..haha..
Tak berani okeh nak lawan laki ku giteww..
Mithali la sangat khennnn!!!!*matakeatas*




Tapikan aku kaji balikla..
Ank sulong aku kakak tuh cam sombong sikit..
Tak berapa peramah ngn orang..
Itu memang totally bukan ikut aku..
Aku ni terrrrrLEBIH peramah..ngee

Aku berceritala dengan hubs pasal si kakak yang tak peramah tuh..
Hubs aku diam plak..
Sebab nak cakap macam perangai aku tak logik..
Nak cakap perangai dia pun sama tak logik..
Laki aku ni pun peramah jugak..
Semua hbs jiran dia tegur..pulak??




Yang kedua plak k.ngah..
Yang ni nak kata peramah sangat takdela..
Tapi dia tak perangai cam kakaknya..
Lain sikit..rajin melayan aku jugak..
Merajuk pun kuat jugak nih..
Esp bila kakak dapat dia tak dapat..

Kalau ko marah dia..
Sat je dia tak becakap ngan ko..
Pastu 5 minit dah boleh sembang macam takde apa berlaku..huhu..
Tapi orang cakap anak no.2 ni ada peel pelik sikit kan?
Tula kot peel peliknya..miahaha..
Degil dalam diam jugak dia nih..pffftttt..




Talking about yang no. 3
Kak cik Yaya..
Yang ni lagi la pffftttt...haha..
Yang ni panjang akai sikit ko..
Tak berapa sebulu sangat dengan aku bila abh dia ada bersama..
Cer abh dia takde..
Terus jadi sahabat karib aku..
Tidur pun nak tidur dengan aku..
Sebab selalunya tidur dengan abhnya..




Kalau ko salahkan dia..
Dia akan cari salah ko balik..
Susah nak ngaku kesalahan sendirik..wuwu..
Eh..bunyi perangai macam ummi dia jek..
Haha..tak ngaku buat salah la tuh..hehe..
Derrr..dah ada sikit perangai cam aku..
Apakah???APTB!!




Yang last sekali ni..last ek..
Ditekankan lagi sekali... LAST!!!hahaha..
Ank bongsu aku...
The only one hero dalam family kecik aku..
Dak Aish Iskandar yg fofular dalam blog aku nih..
Umminya pun kalah..haha..
Asik cerita pasal dia je ek..
Maklumla paling kecik sekali..
Bagila chance kan??hehe






Yang ni apa yang aku boleh nampak setakat 11 bulan ni..
Ada sikit pongoih..
Orang utara punya bahasa tue..
Hmm..camne nk explain ek..
Cepat marah kot.
Kalau dia tak boleh nk buat apa2 yang dia nak..
Terus baling je barang yang dia pegang tuh..
Tunjuk yang "aku bengangla bro!!"
Suka jugak hempas bdn kalau marah..
Lagila APTB!!
Pffftttt...seram jugak aku..wuwu




Tapi aku tetap bersyukur..
Sebab Allah kurniakan amanah yang terindah untuk aku pegang..
Cukupla 4 even aku rasa 4 tu dah cukup ramai kot..ahaha..drama sangatla ko ek..
Permata paling terindah untukku..
Semoga menjadi anak yang soleh dan solehah..
Belajar pandai2 ye anak2ku..


15 comments:

Shark Kay said... Reply Comment

hehe..
mcm2 prangai ada ek..
mesti riuh rumah.
suma comel2 jer nie.
penyeri rumah tangga ni.

ameris said... Reply Comment

kalu saya 2 dah huru hara... takleh imagine kalu tambah lagi 2,3,4...
adoi laaaa ponin den.

Aty_Fared said... Reply Comment

Kak..perangai anak ke dua mmng pelik..mcm abg saye..dn mcm asben saya..!! Anak ke 3 ni pon ade pwrangai lain mcm sikit...mcm ade 'angin'sikit..mcm saya..hahahaha..adik badik sy ade 7 org..2 jer pompuan.. haaa...saye dpt bayangkn keadaan mak saya. Dulu...huhu

ZazaMyMoon said... Reply Comment

sebenarnya anak ramai ni meriah.. murah rezeki kan Rine... seronok riuh rendah je rumah.. kalau tak ada diorang senyap sunyi je hidup.
Bab2 perangai tu, mungkin sbb diorang ni masih kecik kot.. mintak2 dah besar sok lebih mesra.. InshaAllah =)

Nad MamaZN said... Reply Comment

Kdg bila terkenang balik rase seronok bila pk mcm2 ragam anak. Tp bila alami depan mata rase cam nak pengsan!

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

Wah mama awet muda... Mmg lain anak lain ragam kan.. Hehhehe

MizzTina said... Reply Comment

kak, mmg perangai anak no.2 pelik.. akak still nmpk mcm anak dara, padahal anak² dh jd anak dara..pheww.. apa rahsia kak?

pinky momma said... Reply Comment

kak..kite pn akn ada entry ank2 senin ni..auto publish hahaha..ank2 mmg x sama peel kak..tp akak ada gak ppuan laki..saya smuaaaa lakiii hahaha

m@m@yAyA said... Reply Comment

tapi xmacam ank 4 pun tau..Jeles~hahaha

cam xkena jer komen dengan tajuk entry kan..babai~

Umi Qi said... Reply Comment

Best baca gelagat anak2 cikgu sorang satu....hehhehe seronok kan bila tgk anak membesar mcm2 ragam...tp aish gak encem....mmuahhh

mrs kayrul said... Reply Comment

anak2 kayrul yg lelaki tue semuanya ikut perangai maknya..nie baru dikatakan geng mama...hehehe

SyimaSyaz said... Reply Comment

wahahahah perangai saya kan mix n match dgn both mak n ayah...

Tapikan..yaya tu mcm akak lah.peramah tamah. soo cheeky.aish mcm pemalu sikit ek... hehe

aisya... hmmm dia ikut abah dia.most of her la... so far.hehehe

~ NANA ~ said... Reply Comment

hahahaha faham sgt la kalau perangai anak2 ni...my mom selalu cerita, 9 org anak tp perangai sorang2 mmg pening...hihi...dlm adik beradik i, anak no.2 paling pelik sikit...hihi

UMP Auto Inspector said... Reply Comment

Salam, kami student Universiti Malaysia Pahang, buat satu campaign awareness so that Malaysian will inspect their car regularly, mohon follow dan bantu kami :D http://umpautoinspector.blogspot.com/

Anonymous said... Reply Comment

Saya anak sulung. Memang nampak macam sombong. Sebenarnya tak sombong. Cuma lambat mesra dgn orang. Tapi kalau jumpa dgn orang yg sekepala saya boleh mesra & banyak cakap dgn orang tu je. Biasa kalau pegi mane2, pergi kursus ke ape memang susah sikit nak dapat geng. Lebih suka memerhati orang. A good listener. Cuma kongsi je. Pasal anak sulung. ;)