U Click Me...I Click U Back

Monday, October 7, 2013

Cerita Sabtu Kami

As salam...

oh..Sabtu kalau tak de sekolah..
menjadi hari bosan kami sefamily...
aku pun actually malas la nak keluar2 sekarang nih..
tak larat kot nak handle anak2..
tambahan bila dak Aish dah dapat kaki..
penat lelah aku..pfffttttt

patutnya kononnya nak keluar jugak sekejap nak baiki lappy kat Low Yatt..
tapi hubs plak kena gi Melaka..
so postponed la pegi Ahad..

so sabtu seawal kul 10 dah setel masak..

 just a simple ikan bawal curry..
aku kalau masak kari mesti kena jugak boh bendi..
sebab suka sangat bendi..
even anak2 aku pun suka sayur bendi..
layan kan aje..
jangan lupa tumbuk sambal belacan...
itu WAJIB kalau nak makan ngn kari..hhehehe

petang sikit aku buat cekodok durian..
durian tu dah seminggu lebih kot dok kat peti sejuk beku aku..
sebabkan tepung dah habis stok..
maka lambatla aku buat cekodok..
so semalam aku habiskan isi durian tu semua..
dapatla 4x goreng..

 aku suka goreng garing2 hitam camni..
baru sedap..kataku!!*padahal hangit*hehehe
licin okeh!!!*geleng2 kepala*

dan yang paling best bila weekend stay kat rumah..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ialah bila dapat buli si dak Aish camnih..
bila lagi nak buli cengginikan??
hahaha..
geram rasa nak geget jek!!!
nyengih je manjang..haipppp!!!

6 comments:

ameris said... Reply Comment

heaven kan kalu dok rumah ngn anak2...

Umi Qi said... Reply Comment

sedap kari tuh cikgu...aish kena buli hahahhahaha

fuza said... Reply Comment

hahaha..model baru erk..

Oney Nurislam said... Reply Comment

wah sedapnya..tetiba teringat masakan emak di kampung.berada di perantauan x sama cam di kampung halaman sendiri.

SyimaSyaz said... Reply Comment

samalah... kalau takde plan bermakna, saya lbh suka duduk rumah. saya nak handle aisya sorang pun penat... ape lagi 2,3...hehehehhe

aiyooo ibu buli aisy.. muka tu dah mcm gegurl sangat

~ NANA ~ said... Reply Comment

kak...cucur doyan tu terliur la!!