U Click Me...I Click U Back

Wednesday, October 9, 2013

Aish Iskandar ~ Approaching 1 Year Old

As salam..
update kul 5 pagi nih..
bangun awal masak bubur dak Aish..
phewww...kepenatan melanda..
tiap malam landing awal..
kepenatan kursus kot..
sebab banyak task..
present plak..mungkin banyak sangat guna otak..
badan pun jadi penat...
derrrrr...*nak update blog pun tak dan..sobsob*

 hari ni hari last la aku kursus since dari Isnin..
lega sikit sebab takdela rasa rindu sangat kat dak Aish..
teringat2 je weyhh...
teruk betul ummi ko ni dik..
pang sekali baru tahu!!!

ni nak gebang sikit kt korang nih..
lebih kurang 10 hari je lagi dak Aish nak menginjak usia setahun..
*ayat novel tuh*
umminya yang menggeletis lebih sesangat nih..
excited macam orang tak penah ada anak lagaknya..


talking about his progress..
wahh...memang banyak jugak beza bila dia nak mencecah setahun ni
nak pakai baju kemain lagi susah..
memang peluh ketiak weyhhh..
weekend aku dah mula ngajar anak2 dara aku mandikan dak Aish..
sambil aku peratila tengok camne derang handle adik dia..
baru derang tahu betapa harunya aku bila nak pakaikan baju kat adik derang...
ahahahaha..
but ummikan sentiasa cool giteww...*matakeatas*

sekarang ni makin manja la..
nak kat aku atau abah dia jek..
kat kakak2 dah tak berapa nakla 
tambahan kalau ummi dia around..
siap geleng kepala dah takmo gi kat kakak dia.
aku nak masak pun dia dok pangku je polok kaki ummi dia..
*nangis!!!!!!!!*


berjalan pun dah panjang langkahnya..
alhamdulillah..
steady and stabil..hehehe..
dulu lorat je mamat ni bila dapat berjalan..
skang dah pandai sikit balance badan..
cuma bila dia rasa lambat dia terus duduk n merangkak..
ppfffttttt......
takpela anak..janji awak dah mula berjalan..
practice makes perfectkan??


alhamdulillah..makan pun takde masalah..
aku masih bekalkan bubur kat dak Aish setiap hari kat rumah yumi
bubur dia selalunya mesti letak bayam merah..
since dia warded tu..
Dr bagitahu dia kurang darah merah..
so aku memang jarang miss letak bayam dalam bubur dia...

apa lagi ek??
hah..babai pun dah pandai,,
salam orang pun dah pandai,..
suruh kiss pun dah faham..
geleng kepala takmo pun dah terror...bahahaha

ko tengokla tuh..
suka sangat dengan eskalator..
bahayala dik...huhu..
suka tahap takmo dokong...
macam dah besar2 sangat ko dik...
hehehehe...

ummi sayang adik very much!!!

13 comments:

Umi Qi said... Reply Comment

waaaa 10 days more to count down 1st birthday aish...weeee happy birthday sayang aish....mama buat party x? hehehheh

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

banyak cerita aish ni dalam entry cikgu Rin,sampai saya seolah-olah mengikuti perkembangan dari saat dia lahir hingga sekarang,terasa benar cepat masa berlalu...

TelingaBulat said... Reply Comment

nomey nyee...jln pn die da xnk pegang tgn mak die kn..nk berdikari le tuh heheh

erin said... Reply Comment

hei budak hensem, cpt betul kamu besar ye..dh jalan laju nanti senang la umi dia

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Rine, kalau buat besday party nnt jemput lah ek.. hehehe *muka tak malu* ;P

fuza said... Reply Comment

kejap je kan rasanya...
Big boy dah budak tenit ni

Tina Othman said... Reply Comment

Sekejap je kan

Ada buat birthday parti tak haha

eima said... Reply Comment

kejap je dah setahun .. aku rasacam baru lagi dok sebuk tanya bila nk branak dlu kat ko kak ... huhu

SweetLikeWhat said... Reply Comment

alolo dah nak setahun dah..cepat kan masa berlalu..

lieyalatif said... Reply Comment

alhamdulillah dah nak setahun dah...leh countdown tuk besdei dah tu heheeheh....

so cikgu buat tak besdei bash aisy nih heheheeh....

ameris said... Reply Comment

rine, terasa nk mengandung lagi tak??? hihihihi

SyimaSyaz said... Reply Comment

akak buat bday aisy tak? hehehhehehe

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

Alhamdulillah... Bestnyer dh leh jalan.. Doakan humaira ros jgak... :(