U Click Me...I Click U Back

Wednesday, September 18, 2013

Yang Ditunggu Tak Kunjung Tiba | Normal Ke??

As salam..
saje nak kongsi cerita kat sini..
since aku giving birth to dak Aish..
aku baru sekali datang cik P..
selepas 10 bulan lahirkan dak Aish..
datang pun sehari sebelum raya baru nih
which is in Aug la kan
hahaha..sengaja mencantas ke-puasa-an aku ek..


pastu bulan ni tak datang2 pun..
normal ke ek?
ohh..ok..aku tak preggy ek!!
inshaAllah..tidak!!hahaha
cuma just nak tanya2
normal ke cenggini ek?

sebab most of my readers are women..
so takde hal kot aku nak tanya kan?
susu pun kadang2 bila pam merundum jugak..
hmm..sadis jek kadang2 tengok hasil pam..
semoga Allah permudahkan untuk aku...


ini semalam punya hasil mengepam..
susu aku takde banyak sangat pun bila pam..
cukupla untuk dak Aish punya bekalan harian..
but normally aku boleh dapat sekali pam kedua2 belah dalam 7-8oz..
hari ni punya tak tahula camne..
nasib aku mengajar setengah hari...
so takde nak kena tinggal banyak susu kat pengasuh dak Aish..
ingat susu merundum sebab nak datang cik P..
tapi tak datang2 pun..huhuhu

14 comments:

mama tisya said... Reply Comment

kalo breastfeeding tk dtg period is normal

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya plak lepas 1thn 6bln baru cik p dtg

Bulan 6 dtg, bulan 7 xdtg, bulan 8&9 dtg
So, akak tggu dulu la
Kot2 bulan seterusnya dia dtg cm biasa blk

TeacherAzimah said... Reply Comment

Insyaallah normal. Tp bila dah period sekali tu...potensi utk pregnant increase. Yg btl2 selamat bila mmg x dtg cik p tu since bersalin. Lg 1 info klu mkn noriday pun tak period jgk. Tp tgk org jgk. Sng ckp better rine refer doc utk puaskan hati. Klu tak risau jer kan...

Umi Qi said... Reply Comment

Sis, best yer tgk susu badan tuh...cpt2 amalkan shaklee utk bykkan susu badan...ju tgk kak nadia guna mmg mujarab banyakkan susu...cik P lmbt dtg lagi kot sbb masih ada susu badan utk aish

imie fatiema said... Reply Comment

macam tak ok je tu cerr amek pape supplemen yg selamat utk breastfeeding mum, saya anak baru masuk 2y tapi still breasfeeding lg,alhamdulillah cikP ok.amek alpha lipid u kesihatan n susu still byk lagi. sekarang dah fikir nak stopkan si budak ni dr breastfeedng plak susah hehe

Nadt said... Reply Comment

hormon tak balance kot.banyak tu susu akak sekali pam 7-8 oz. nadt dapat 4oz sekali pam pun da gumbira sangat.huhu..

mrs kayrul said... Reply Comment

biasa la kak..kalau susukan anak memang lambat keluar cik P tue....kakak ipar kayrul dulu 2 tahun x datang....bila datang jer terus pregnant lepas tue...hehehe...

hehehe...aish nak dapat adik kot

Amanda Suria said... Reply Comment

ibu menyusu memang normal kot...

erin said... Reply Comment

haaa akak, tu mmg tanda pregnant tu, period x dtg, susu merundum..hahahaha. pekat la susu akak, sy dulu cair je :)

Ibu Dilah said... Reply Comment

Kak, sy dtg period lps faris 8 bln.. lps tu selang 2bln baru dtg lagi.. cuaks jugak mula2.. kali ke-3 dtg lps 2 bln jugak.. normal kot.. hormon lom stabil lagi kot kan..

eima said... Reply Comment

normal rasanye sbb stil BF kan ...
slalu nye yg dialami bila BF

Gieyana said... Reply Comment

Normal kot babe psl uols bf sm tu..:)

Tina Othman said... Reply Comment

Alamak takde pengalaman mcm ni jadi tak tau

Tapi biasa klu kita tunggu mmg period lambat

PinKy MoMMa said... Reply Comment

normal kot kak sbb akak BF lg kan..tapi klu nk kepastian..blh gi cek hehehe