U Click Me...I Click U Back

Friday, September 20, 2013

Semoga Anak2 Kita Dilindungi Allah

As salam..

last week kita dikejutkan dengan berita Nur Sofea yang meninggal dan dikatakan didera pengasuh..
hari ni aku baca tadi di Harian Metro Online yang ada lagi budak yang meninggal di Pusat Asuhan Kanak-Kanak di Wangsa Maju


"Saya lihat kepalanya sudah terkulai ketika meletakkannya di kerusi bayi di dalam kereta malah muka dan bibir sudah kebiruan malah ketika menjerit memanggil namanya pun anak saya tidak membalasnya," kata Muhamad Norman Rosman, 26. bapa kepada bayi lelaki berusia tujuh bulan yang maut di pusat asuhan kanak-kanak di Wangsa Maju, di sini, semalam.



dekat siapa kita nak meletakkan kesalahan nih??
sebab benda terjadi pun bukan depan mata kita..
kita terpaksa bekerja untuk mencari sesuap nasi 
dan meletakkan harapan yang tinggi supaya anak2 kita dijaga dengan baik..
wallahualam..
semoga anak2 kita sentiasa di lindungi olehNYA..aminnn

berita selanjutnya di SINI

10 comments:

amal said... Reply Comment

Sedihh sangat baca berita-berita gini.. semoga keluarga arwah tabah..

Nad MamaZN said... Reply Comment

Moga anak anak dilindungi Allah...
Harapnya bila dh jd camni
Ada la kesedaran kat kita semua
Jadikan iktibar dan pengajaran
Tp tu la..
Dah ajal kan .. :/

ameris said... Reply Comment

saya pun risau bila kita keje anak dgn pengasuh... mmg serah pada Allah je. tp setakat ni xde pape lagi. pengasuh pun

e k i n ♥ y u s r i said... Reply Comment

semoga Allah lindungi anak2 kite
aduh, risaunye

Cik Puan Rara said... Reply Comment

Amin,tapi sy rasa pengasuh tu sgt tak patut~

ayu Ismail said... Reply Comment

sedih betul bila baca kes mcm ni

Azim Aris said... Reply Comment

aaamin...

tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek,nk exchange bloglist ngan sy bgtau la :)

Tak Mungkin Benar

eamy milea said... Reply Comment

makin hari makin menjadi2 kes macam ni..moga2 allah lindungi anak2 kita semua..insyaallah..

~ NANA ~ said... Reply Comment

Ya Allah..pelihara n lindungilah anak2 kami

Umi Qi said... Reply Comment

Sgt sedih bila tatap artikel2 sebegini