U Click Me...I Click U Back

Wednesday, September 4, 2013

Rindunya Dengan B.A.N.D.U.N.G.!!

bukan dengan air bandung atau mee bandung tau..

rasa macam sekarang jugak nak fly ke Bandung untuk sekali lagi..
dah pergi 2x pun masih tak puas kot..
tapi memang nak repeat la pergi sana lagi..
kali ni nak bawak anak2 plak ke sana..
inshaAllah tahun depanla planningnya..hehehe
tapi aku manusia yang tak suka langsung naik kapal terbang...
rasa macam boleh tak masa naik kapal terbang tu dipengsankan..
sedar2 dah ada kat Bandung..
theheheheehe..
kalau bolehla kan??

saje nak share2 gambar...
aku pernah ke Bandung 2x jek (ajek!!)
kedua2 atas dasar study k..
tapi langsung tak menuju ke jalan yang lurus
dalam kepala asyik ingat shopping..pasar baru..shopping..pasar baru..
boley??


ni masa 1st time ever menjejakkan kaki di bumi Bandung, Indonesia..
harusla ada kenangan kat Bandara Bandung ni (bandara = airport)

tujuan sebenar aku ke sana adalah untuk membentangkan kertas kerja masa tuh..
ni masa aku study master di UKM dulu..
tahun 2008 - 2010
tapi aku bentang paper ni masa 2011 sebagai syarat untuk lulus sarjana pendidikan
pembentangan ni berlaku di Universiti Pendidikan Bandung
tapi jangan terpedaya dengan gambar poyo di atas..
dalam hati nerves tahap nak bertukar menjadi satria GABAN..
tapi dalam kepala dah dok ingat nak cari kain sulamm..nak cari kain sulam..
ahahaha..

kenangan naik tut tut atau angkutan kota..
seronok dan sedikit PERAK (jakun) naik benda ni..
bahaha..

dalam banyak2 makanan..
makanan inila paling GILOS aku rindu...
sapa tau nama dia??
hahaha (sebab aku pun tak hingat)


ini lagi satu
ini nama dia aku ingat..SURABI
sedap tahap terangkat2 bontot bila makan..
giteww..
korang kalau gi Bandung..
WAJIBALGHUNNAH try surabi nih..

 kenangan di bandar Bandung..
suasana malam dia macam berada di Singapore..
sangat lawa..

 shoppink di FO..
terlalu banyak FO di Bandung..
sediakan duit aje buk!!!

 
 rindu giler dah kat Malaysia
pergi 3 hari jek..
kalau gi lelama harusla banyak RM yang habis..
1st time aku gi memang sakan gilos aku shopink
beg beranak pinak..
terus tampar2 diri supaya kembali ke pangkal jalan..

to be continued ( 2nd time gi Bandung plak)

7 comments:

Umi Qi said... Reply Comment

Best yer baca pengalaman cikgu pi bandung...seronok betul...terliur tgk surabi...cm ner eh rasa dia cikgu? Byk tanya plak anak murid nih...tampor nak hahahha

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Zaza pn dah pergi dua kali, tp bukan kerja.. jalan2 & habiskan duit hehhee.. tahun depan pn nak pergi lagi buat kali ketiga, InshaAllah utk kali ketiga.. entah2 date kita sama kot?? hehehe

ameris said... Reply Comment

rine, kalu nak gi thn depan roger2 la.. tingin nak gi tp xde kawan laaa.. thn dpn anak dh ok kot nak bjalan2..

~ NANA ~ said... Reply Comment

jom rombongan gojes ke bandung pulak! hihi

my fav makan pisang cheese tu kalau pegi bandung...memang akan cari!

SweetLikeWhat said... Reply Comment

teringinnye nak pergi...

lieyalatif said... Reply Comment

seronoknye cikgu sampai ke bandung hah...sambil buat keje dpt jalan2 soping...

lieya pun dah penah gi sekali...mmg merase laa jadi mak datin soping2 sambil supir bawakan paper beg heheeheheh

Ayu Firzara said... Reply Comment

Jommmmmmmmmmmmmm kak...kita gi berdua...ahaks...

(baru balik ada hati lagi tu nak pergi)