U Click Me...I Click U Back

Wednesday, September 4, 2013

Rindunya Dengan B.A.N.D.U.N.G.!! - Kisah 2

As salam..
meh sambung entry rindu..rinduan nih

ni kiranya 2nd time gi lagi ke Bandung
mengayat hubs cakap tahun lepas gi tak puas sebab tak dapat ke Tangkuban Perahu
so hubs bagi aku pergi lagi sekali
tapi still atas tiket bentang paper jugak..
but kali ni sebagai pelajar doktor falsafah plak..
so tahun lepas la aku pergi nih..
membawak sekali dak Aish
tapi dalam perut..
ngehngeh..masa ni lebih kurang 5 bulan preggy..

 abaikan muka ku yang kembang semangkuk..
hidung pun kembang jek..
but tetap menjadi pujaan laki ku..kahkah..
ok tak lawak!!

 oleh sebab yang pertama kali pergi direct Bandung..
kita main aci tak kali ni landing Jakarta plak..
saje gatai nak tengok  macam mana bandar Jakarta yang dikatakan macet tuh..
masa ni we olls hired pak supir untuk amik we ols bawak ke Bandung..

comel tak perut ai??
comelkan..comelkan??#tangandibahu
masa ni dak Aish la kat dalam tuh..ahakss..
masa ni dah tau yang dalam tu is a boy!!
oh..gambar ni nak bagitahu yang dah 2x pergi still dok kat hotel yang sama
Hotel SetiaBudhi Indah nama diberi..
sebab nama dia Setia..so kami Setiala dok kat sini..
yolah tuh..hahah..pecaya jek ek
pihak UKM yang arranged penginapan students UKM kat sini..
sebab dekat dengan UPI..
senang untuk kami bergerak pagi2 ke UPI..
gitewww...

 bukti kami dah sampai ke Rumah Mode..
perut dah tak boleh nak sorok..
ngeee..

 model buyung berposing...
kemahen ko ek..
tu aku shopink baju raya anak2 aku ngan hubs..
aku punya mintak mahap..
takde size okeh..#nangisguling2

 ok..kembali ke pangkal jalan
tujuan sebenar datang ke sini..
membentang kertas kerja kekdahnya..hahaha

Posing with the Conference Banner...

 kononnya yang pergi pertama kali tu tak sampai sini
tu yang dapat pergi kali ke2 semata2 nak mai sini..
tq hubs..i lap u 2 3 4..

ni sempat lagi singgah di bawah Tangkuban Perahu..
lepas turun tuh singgah makan jagung manis..
sedap la jugak..
tapi sama je rasa dengan yang ada kat Malaysia..
tu tekak aku la ek..
hehehe..

tu je la yang dapat aku kongsi kat sini..
gambar memang super duper banyak..
hahaha..
tapi tak kose la nak tempek bebanyak...
penat weyhh nak buat caption satu2...
memang kenangan yang terindah..
sebab dapat jugak merasa lawatan sambil belajar (belajar la sangattt) ke Bandung sebanyak 2x
nak kumpul duit nak bawak anak2 plak ke sana
inshaAllah tahun depan..
tahun ni kakak kan UPSR..
so biar dia tumpukan dulu dengan exam..kan?

korang2 yang pernah sampai Bandung..
takmo repeat ke??


7 comments:

eima said... Reply Comment

ai tak penah pi pun ..mungkin tak nk kot pi sbb dah tau dah yg tak mampu so tak mo brangan ...hehehe

Lydia Miza said... Reply Comment

Best shopping je kot kat sana, entah la rine maybe sbb bawa anak x rasa syok nk sopink2 ni. Jln2 mkn2 mmg syok. Tp tandas awm kotor dan makanan tepi jln pun kotor. Susah sket nak lepak mkn gerai2 kan?

fuza said... Reply Comment

jom ronda..bulan ni tiket murah

Scarlett O'Hara said... Reply Comment

Berangan juga nak pegi tapi cuti pun kelas tambahan penuh.Abis camno?

Cik Aann said... Reply Comment

bestnye dapat gi jalan2... nk jugak gi present paper tapi kemlasan yg amaatt nak buat paper.hehehe

Alhamdulillah.. Rezeki Business bulan Ogos..4 figure income in hand.

Aty_Fared said... Reply Comment

Teringin nk pergi...bnyk kali ajak asben tp die mcm tak minat jer...haaiihh

Zainur said... Reply Comment

Saya tak pernah lagi sampai Bandung. InsyaaAllah ada rezeki nanti nak ke sana juga!