U Click Me...I Click U Back

Wednesday, September 11, 2013

PTPTN | Selamat Buat Potongan Gaji

As salam..
pinjaman PTPTN aku dah selamat dipotong bermula Ogos 2013..
tak payah pikir2 dah nak bayar gaya camne kekdahnya ek..
memula aku takmo kotorkan slip gaji aku..
then pihak LHDN yang 'paksa' bayar melalui sekolah..
melalui potongan gaji..
sebelum puasa ada aku called pihak PTPTN cakap nak bayar via Mb2u..
tapi tup2..LHDN requeted daripada sekolah nak potong gaji..
oklakan??
takpela..senang jugak kerja kita,..
kot mana pun nak kena bayar jugak..
dah katanya PINJAMAN khennn??


slip gaji bulan lepas selamat dipotong rm166.94 sebulan..
saje aku buat entry ni supaya dapat aku catatkan bila aku start membayo PTPTN nih..
oh..FYI aku buat pinjaman ni masa aku buat degree perguruan ni kat UPSI..
so selesai dah satu bab..ngeh..ngeh..

korang yang pinjam PTPTN dah mula bayar ke??

12 comments:

eima said... Reply Comment

xblacklist plak kan lmbt byr kekeke ...tp syg la payslip kita rosak .. tp dah hutang kan ... byr je la .. ai byr bulan2 ...guna BIMB

TeacherAzimah said... Reply Comment

since gaji pertama lagi dah buat pemontongan utk bayaran ptptn. tapi smpi skang nmpk mcm tak luak2 jer hutang tu huahuahua...

MizzTina said... Reply Comment

cmpny tmpt sy keje xleh buat potongan gji.. hampeh je

nolida said... Reply Comment

K.da dah potong bbrp thn dah..buat ujrah. Ok la..tenang hati & perasaan. Slip gaji tu takde keperluan dah nak cantik2, personal loan dah buat, loan rmh dah lulus...so biar je hutang2 tu habis & tunggu gaji naik..hehe

nolida said... Reply Comment

K.da dah potong bbrp thn dah..buat ujrah. Ok la..tenang hati & perasaan. Slip gaji tu takde keperluan dah nak cantik2, personal loan dah buat, loan rmh dah lulus...so biar je hutang2 tu habis & tunggu gaji naik..hehe

Cik Puan Rara said... Reply Comment

fuhhh banyak jugak kalau 166 tu kak.

Ibu Dilah said... Reply Comment

Sy buat auto deduct dari account bank.. monthly RM205.. bayar stat dari habis belajar.. tp mcm x susut2 jer hutangnya.. bila la nak habis hutang PTPTN ni kan..

eamy milea said... Reply Comment

Same lah.. emi pun konon2 tak nak kotorkan slip gaji..tapi tak jugak berbayar bulan2..habis kat tempat lain ade lah..interest pulak makin hari makin naik. Hish...tak boleh jadi ni kena wat potongan gaji jugak nampaknye baru jalan..huhu

Mysara Ab Rahman said... Reply Comment

mai bru je hbs blajar...lum dpt surat full dr ptptn lg...bru nk keje pn xtau la mcm mana rupa ptptn ni nt...

PUANSTOBERI said... Reply Comment

dah settle last 2 year.. masa tu blum announce yg dpt diskaun tu. elok dah bayar, dia annouce plak masa bajet last year. ceh..cehcehh!

Aty_Fared said... Reply Comment

Senang lagi kalo buat potongan mcm ni kan kak...?? Tak yah pikir nk gi membayar kat bank...tp takde extra caj kan..??

Syida said... Reply Comment

Sy dh bt potongan since oct last year..sblm ni mmg liat sket..jap baya jap x..haha..last2 pas tukar ujrah otomatik potong gaji..bln2 rm182 selame 10thn..huwaa nangeh..tp xpela kn..tiap2 bln tgk statement ade gak berkurangnye..xsaba nk bebas utang...huhu