U Click Me...I Click U Back

Thursday, September 19, 2013

Milk Booster La Sangat!!!

As salam..
Sat je dah hari Khamis..
Esok Jumaat dah..yeahhhh!!
Seronok je ko nak weekend dah ek..
Takde planning nak gi memana pun..
Dok rumah pun bisa buk!!
Dapat rehatkan otak giteww...

Ehh..melalut pulak ko..haha

Ni nak gebang kat korang..
Ibu2 yang nyusu anak ni
Kadang2 adala pemakanan dia yang boleh buatkan susu dia mencurah2 mcam air terjun *ok itu tipu*
Tapikan aku notis dah lama tau korang
*siap buat mata ke atas*
Yang aku punya milk booster ialah...










a)roti cicah nescafe
b)nescafe tarik
c)roti bersalut peanut butter lady's choice*siapsebutbrand*
d)kesemua di atas giteww


Mana satukah jawapan anda?
Bahaha..poyo je kan..
Macam ada orang kisah ko punya milk booster ek..
Takdela..saje jek nak buat lawak tak kelakar kat sini..bahaha

Ok actually aku memang kalau makan banyak roti ngan peanut butter tu..
Susu aku akan cepat je banyak..
InshaAllah..aku perasan sangat..
Sebab dah banyak kali aku try..
Sebab aku penah baca tau..
Kekacang ni pun sumber makanan yg boleh memperbanyakkan susu ibu..
Kalau aku salah betulkan ek..

Sebab aku gebang kat korang entry lepas..
Susu aku merundumkan?
So semalam jugak aku gi beli peanut butter untuk sarapan pagi ni..hehe..
Dahla mahalkan kalau brand lady's choice tu..
Brand lain aku dah cuba..
Tersedek takde sapa tukang perabih..
Takpe..demi mu dak.Aish..
Ummi sanggup beli untuk makan..

Aku bukan kedekut weyhh..
Ni tengah bulan kot..
Hahaha..budget tu perlu!!pffttt..


Sekian entry dari cikgu budget comel..
Ngee
Tq for reading and dropping by

12 comments:

TeacherAzimah said... Reply Comment

hormon badan kita kan lain2 hehehe..klu dah kenal pasti mcm tu, teruskan. tapi klu asik mkn roti sapu peanut butter jer blh muak lama2 kan huhu

lieyalatif said... Reply Comment

betul2...lieya plak dulu kan rin, kalo mkn cheese...mmg melambak2 susu...pam pun sedap jek.....sebab tu mmg wajib ade stok cheese kat esbok....kudap2 pun kunyak cheese.....

Cik Puan Rara said... Reply Comment

rara mkn buhin + kuetiow + mee,tapi sume x sedap.masin n mcm lain mcm rasa dye.mencik! sedap lak nmpk roti tu,hehehe

PinKy MoMMa said... Reply Comment

wahhh sedap ni milk booster camni hehehe..yg tengok pun berselera..acaner tu? :P

Ibu Dilah said... Reply Comment

Wah.. bestnye dah tau milkbooster akak.. sy dr anak 1st sampai yg 2nd ni still x jumpa milkbooster sy lg.. xde yg match ngan hormon sy ni.. hihi

eamy milea said... Reply Comment

faberet kite tu roti + peanut butter ladiescoisss...hehe..harap2 susu leh banyak cam akk jugak nanti. :)

TelingaBulat said... Reply Comment

breakfast yg ringkas tuh la yg sedap dan lebih nikmat ;)

Mila@Rimbun said... Reply Comment

my feveret toooo... roti ngan cream cheese spread pun best.. simple gitu

eima said... Reply Comment

nk gemuk pun elok mkn ni jugak .. pastu minum susu jugak ... berat nanik tp cam biasa la berat juga cepat trn klu aktif terlebih dan terskip meals... huhu

Umi Qi said... Reply Comment

Waaa sempoi jek milkbooster cikgu...yg ptg kita breakfast sis supaya susu cikgu senantiasa ada...

Maria Firdz said... Reply Comment

milk booster bergntung pda penerimaan bdn ssorg...

nana ruzana said... Reply Comment

Salam..thanks sbb drop by..milk booster sume org tak same..kadang2 mmg frust kan??huhuhu..tp nak wat cane...cubejaye je la cikgu :)