U Click Me...I Click U Back

Thursday, September 5, 2013

Apabila Cikgu Berpotluck Raya!!

As salam..

sesuka hati jek nak bagi tajuk ek..
ahhahaha..

hari Jumaat lepas kami telah sepakat untuk mengadakan potluck raya untuk guru2 petang
kalau dah potluck namanya memasing kenala bawak makanan..
aku ditugaskan bawak rendang..
entah apa rasa entah..
okla..asalkan ada ek..

aku datang awal jugak sebab nak lepak kantin dulu..
nak minum..
actually dah kelaparan sebab pagi tu busy masak..
busy dengan aish lagi kan??
manjangla busy macam ko sorang je dalam dunia ni busy..
tapi memang busyla u..
sebab pagi tu jugak baru nak memasak katanya..
mana nak layan dak tecit tuh..
yang manjang nak berkepit je celah ketik umminya nih.
haihh..

sampai2 kantin jek..
my klik ajak posing2 sebab semua dah lelawa pakai baju raya katanya
posing la sedas dua..
tapi tempek satu je dah cukupla..
mintak whatsapp gambar ni kat aku..
tengok putih sangat sebab derang pakai 360 ek..
kurang gemar la dengan apps ni sebab muka nampak over sangat editnya kan??

ok..
meh jenguk makanan2 plak..
jangan terliur udah..
actually tak banyak aku snap sebab tak sempat kekdahnya..
yang mana yang dan jek la aku snap..

 sate, udang galah masak butter ek..satay 250 cucuk..
walahwehhh..terbayang2 jek kesedapannya!!
satay tu gemuk2 ko..makan 2-3 dah kenyang sangattt..


ada karipap gergasi..
ada masakan jawa tuh..entah apa namanya..
kek lapis tu aku bawak sebab dok dalam peti ais tu tak termakan2..
anak2 aku tak berapa gemo la plak..
eheh..

 ni jek yang aku makan..sebab cepat kenyang la plak..
air pun sedap..
sat gi aku tunjuk tukang bancuhnya..ahahaha..

dalam banyak2 pavlova yang aku pernah rasa..
even yang tempah pun..
ni paling sedap pavlova yang penah aku rasa..
serius giler sedap..
kawan aku buat nih..
dia buat mini banyak2..
senang semua orang amik sorang satu..
kalau ada banyak ritu..kompem aku amik 5..ahahaha..
5 bintang untuk pavlova titah!!
titah..nanti repeat ye!!

 ni la tukang bancuh air..
namanya kak rose (gambar belah kiri)
dia buat sendiri paste dia tuh..
sedap nak mamps..hahaha
selalunya memang kak rose kita la yang tukang bawak air..
tetap dan berpencen gitewww..
ahahaha..acila kan??

 tuan tanah kedaung nak jugak posing2..
bergambar dengan mak buyung..
due dia raya haji nanti..
sama macam aku due masa preggy dak Aish dulu..hik..
rindu sangat nak berbadan dua camni..
hikkssss (jangan macem2)

bawah2 ni semua gambar kami dok gila berposing..
layanzzzz!!!




cikgu pun kaki posing jugak!!
actually selalu je kami buat potluck nih..
tapi aku jarang snap2 gambar sebab tak dan selalunya..
tapi kali ni banyak cikgu2 yang melawa dengan baju raya..
marila kita rakamkan kenangan ni dalam blog comel aku nih..
hehehe..
till then..
selamat membaca ye..

p/s : tengah menghadiri meeting pengawas UPSR di SK Stella Merris.. so entry ni adalah auto published..sekian..

11 comments:

Kakcik said... Reply Comment

Seronoknya makan-makan...

mau sampai raya haji masih ada jamuan di sana sini... :)

ameris said... Reply Comment

sakan cikgu cikgi berpotluck yer...

Umi Qi said... Reply Comment

Macam x percaya tau cikgu2 zmn sekarang dh pandai berblogging...serius...nak tau gak zaman dulu2 cikgu2 pandai berblogging ke x ek hehhe...anyway cikgu so happening ar kt sekolah masa jamuan raya...baju raya cantikkk sgt cikgu :)

mama tisya said... Reply Comment

lpr tgk gmbr makanan...yummm

eima said... Reply Comment

kesian budak2 lalu tgk cekgu tgh mkn sedap2...hahahha

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Best kannn potluck dgn cikgu2 mcm2 makanan dpt share sama2.. ;)

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Umi Qi

ramai je yang cikgu berblog skang ni sis..hehehe

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@ZazaMyMoon
memang best sebab dapat makan bebanyak..ai is likeeeeeee...

LYAfrina said... Reply Comment

waaa..sedapnyer...
lg x habis syawal ni.. mmg mkn..mkn.mkn aje la kan.. rezeki

ct cheery said... Reply Comment

wah cikgu b'potluck yeh..xajak pun hihi..sedapnyer terliur

Maria Firdz said... Reply Comment

kami lum smpat nk wat.. sesi pagi maybe wat esok kot...