U Click Me...I Click U Back

Tuesday, September 3, 2013

Anak Sikit ke Ramai?

As salam..
Korang kalau diberi pilihan berapa ramai anak yang korang nak?
Aku kalau ikutkan nak anak lebih dari 5 orang..
Tapi kalau mengikut situasi aku sekarang..
Cukupla kot dengan amanah Allah yang 4 orang ni..

Konon dulu dah ada MOU dengan hubs nak ada anak 5 orang..haha..
Skang dah buat MOU baru..
Dah tutup kilang dah..bahaha..
Tu pun ngengada rekues kat aku nak boy lagi sorang..hehe..
Boleh rekues2 ek..

Semua Allah punya kuasa..
Aku pun hanya mampu merancang jek
ALLAH yang penentu segalanya..
Kalau Allah bagi rezeki untuk mengandung lagi..
Aku terima dengan redha..

Cuma ikut perancangan aku dan hubs..
Cukupla dengan 4 orang ni je..
Allah dah bagi aku merasa untuk timang baby boy..syukur alhamdulillah..
Perkara yang paling bahagia dalam hidup aku bila dapat bagi anak lelaki untuk.hubs

Aku percaya setiap satu yang Allah limpahkan pasti ada hikmahnya..
Mungkin Allah bagi aku anak yang terakhir anak lelaki sebab Allah nak dia jaga aku nanti..

Hubs selalu cakap..
Almost everyday..
Kot dak Aish ni sayang sangat kat aku..
N dia berharap sangat yang anak lelaki aku sorang ni boleh jaga aku..
Sedih plak bila ingat..huhu

Pepun aku sayang semua anak aku..
Takde sikit pun berkurangan kat sesapa..
Perhatian tu je mungkin sebab yang kakak2 dah besar sikit..
So tumpuan banyak kat kak cik ngn dak Aish..
Biasa ar tuh..
Semoga Allah kuatkan hati aku untuk tidak.jadi.seorang ibu yang pilih kasih..
Aaamiiinnn...

semoga anak2ku membesar menjadi muslimin dan muslimah yang diredhai Allah..amin..

13 comments:

erin said... Reply Comment

sy nk 3 je, tp ni dlm otak dh plan2 sendiri, klu second dpt girl nk stop dah, 2 je..hehehe tak tau la hubby luluskan ke tak, sy ni penakut nk beranak, penakut gile

~ NANA ~ said... Reply Comment

Nak 5 org tapi taktau la mcm mana rezeki nanti kan...hehe...sbb i dah biasa riuh dgn 9 org adik beradik

tp by 40 yrs nak stop kilang dah...hehe...kalau boleh nak beranak ramai2 masa mudah ni sbb senang nanti dah tua anak dh besar2 :p

Mama Zharfan said... Reply Comment

me dua jer..tu pun dh tutup kilang kot..tapi tak derlah merancang pun, cuma dh tak fertile mcm umur 20s...now dh 37..rasanya dh tak berapa bagus nak preggy at this age

ur boy sgt cute!

✿ pink velvet ✿ said... Reply Comment

dulu sblm kawen rase nak 2 org anak je.. hubby nak 4.. skrg dah kawen, rase mcm nak 4 pon ade, hikhik~~

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya nk 4
2 pasang
Tp tu angan2 la
Klu ikut keadaan semasa
2 org ni pun alhamdulillah

ZazaMyMoon said... Reply Comment

Alhamdulillah rezeki Allah.. ramai/ sikit anak kita mesti ada rejeki masing2 kann ;)

teringin nak sorang je lagi baby tak kisah boy/ girl.. hehe

Tina Othman said... Reply Comment

Tak penah plan nak anak brp2 hehe

ameris said... Reply Comment

rin, saya dah cukup kot sepasang tu. xnak amik risiko. kalu itu Allah dah tetapkan, redha je..

Umi Qi said... Reply Comment

Umi Qi serah pada ketentuan allah...jika sikit umi Qi redha...kalo byk umi Qi redho...tp suka anak ramai..cikgu, sebak sgt umi Qi baca bila asben cikgu ckp esok besar nanti Aish leh jaga mamanya...ya Allah sebak sgt sis...harap sgt aish dan Qi leh jga ibu masing2 nanti...kami x harap wang ringgit kalian, apa yg kami harapkan ialah doa anak soleh utk kami sebagai ibu...ya Allah kan umi Qi nih ratu air mata...huh

Shakina Farhan said... Reply Comment

dulu nk 7..skg dpt 4 pn ok la..hee..

eima said... Reply Comment

alhamdulillah ...
mudahan semua anak cekgu menjdai org berguna dan berjasa kpd ibu bapa die ..amin

Lydia Miza said... Reply Comment

Sy pun kalau boleh nk anak lbh ramai lagi tapi..

Aty_Fared said... Reply Comment

Saye nak anak ramai kak..kalau boleh 6 orang...hahaha...hamek..tamak nak sampai 6 org...anak sorang ni pon dah terkial2...heheheh