U Click Me...I Click U Back

Monday, September 23, 2013

Aish Iskandar ~ 11 bulan (progress)

As salam..
Time really fries..
It feels like i jz giving birth to him yesterday..
Hmm..
Masa betul2 cemburu kat kita kan?
Becar dah anak ummi!!
Another 1 month to go for him to turn 1..
Tapi masih manja2 lagi tau...
Tak habis lagi perangai dok paut kaki aku senantiasa...hahaha




Alhamdulillah..
21hb yang lepas genap dah dia 11bulan..
Syukur kepada Allah kerana mengurniakan anak yang cukup sempurna dan encem di mata ummi dia..hikhik..

Syukur alhamdulillah jugak..
Sebab dak Aish dah mula berlatih berjalan..
Dah boleh menapak jauh jugak..
Tapi still kaki belum kuat..
Dah agak melasak la sekarang ni..
Pffttt..

Nyusu pun kuat..
Makan pun alhamdulillah tak susah sangat..
Tapi suka makanan yang keras..
Derrr....
Makanan yang tak boleh tula dia nak..
Still korek2 lagi mulut orang kalau nak makanan tu orang tak bagi..
Tu kadang tak mo makan apa pun depan dia..
Sebab kesian sangat..
Biskut farley langsung tak nak..hehe


ni aku bagi makan biskut jejari baby tu perisa coklat..takdela makan sangat..banyak dia patah2 n ramas2 jek..pfffttt


naik tangga pun dah lulus dengan cemerlangnya..ahaha..ni rumah hubs aku kt subang..datang time weekends jek

Nasib rumah sendiri takde tangga bagai..
Selamat!!

Apalagi ek progress dak Aish..?

hah..suka menjerit kalau excited jumpa abah dia..ummi dia atau tok ayah dia..
Kalau kak cik yaya dia jerit abah balik..
Dia pun cepat2 pergi kat pintu siap jerit2 panggil "bah..bah"..
Hahaha..comel.sangat!!
Kalau excited sangat tgok aku nak ambik dia dari rumah pengasuh..
Siap jerit kuat n sambung dengan nangis..hahaha..aptb!!



So far tu je kot update 11 bulan dak Aish..
Takde planning lagi camne nak sambut birthday dia..huhu..
Tak lama dah anak bujang ni nak setahun..
Syukur sangat..
Semoga terus membesar dengan sihat ye Aish Iskandar..
Aminn...

12 comments:

m@m@yAyA said... Reply Comment

owh ensemnya aish..bila dpt jmpa aish ngn ummi yg gojes tue..Jeles tau nengok akk gojes sgt~

amboi aish da macam kak limah lak dok paut kaki umi eh..tanje sgt nie yelah ank bongsu tunggal laki lak tue..kak ke pasni aish ada adik lg?eh!!hihi

Tina Othman said... Reply Comment

Hihi happy sampai nangis tgk ummi nak dtg ambik ye

Aish besar nanti baca balik ni mesti gelak sorang

Sherwieyna Muzzawer said... Reply Comment

salam.

amboi hero encem ni dah nak setahun ye..cepat je dah besarkan. encem sgt nih!

Umi Qi said... Reply Comment

Yeyyy happy 11 month old my dear Aish...encem dah besar dh dia...another 1 month lg nak genap setahun...yeyyyy

Nad MamaZN said... Reply Comment

Ooo, aish 21/10 ek lahir? Anak sedara saya 21/11 :)))

ZazaMyMoon said... Reply Comment

mst ada perancangan nak sambut birthday bulan dpn kan rine.. jgn lupa jemput ye hehe

aThidEaN said... Reply Comment

semoga jadi anak soleh ye syg

Aty_Fared said... Reply Comment

Mmng hensem aish ni kak...mcm omputeh.. :)

MizzTina said... Reply Comment

dannnnn makin ensem dak sorang ni..

ameris said... Reply Comment

cepat betul kan diorg ni membesar. kekadang rindu masa dia tgh baby dulu..

lieyalatif said... Reply Comment

dah nak setahun? yeay!!! tak lame lagi leh potong kek gituuu...he he he.....alhamdulillah aish membesar dgn sempurna, bijak n sihat...

moga jadi anak yg cemerlang yeak aish sayang....

Ibu Dilah said... Reply Comment

hai aish comey... sebulan jer lg nak setahun ye.. mesti ummi x sabar nak tgk dak aish ni jalan laju2 kan.. hehe.. panjat tangga laju2, no..no..no.. ye.. hehe