U Click Me...I Click U Back

Tuesday, August 20, 2013

Pasti Ada Hikmah..InshaAllah..

As salam..
Mood ting tong tak cukup tidur..
Menjaga kak cik Yaya plak demam panas..
Semalam dia ngadu sakit kepala masa ambik dia kat Kemas..
Pastu petang masa ambik kat rumah pengasuh..
Baru start badan panas..
Balik rumah nak gi klinik lewat dengan hujan plak..
So aku just bagi sirap je ngan demah kepala dia..

Kul 12 malam tadi still panas jugak..
Pujuk nak masuk ubat bontot..
Nasib dia nak..huhu..
Aku suruh kakak tidur dengan dak Aish..
Aku tidur ngn kak cik Yaya..
Kul 2pg camtu badan dia sejuk..
Pastu kul 5pg macam dh panas balik..
Kena tunggu jugak nak bg balik sirap sebab ubat bontot tahan 8jam kan?

Memang tak bentila demah kepala dia..
So pagi ni nak tunggu dia bangun je..
Nak bawak ke klinik..
Abh dia outstation sampai Jumaat..
Mula2 takmo bagitahu hubs yg yaya demam..
Takut abahnya risau..dahla jauhkan
Tapi terluah jugak..
Tak boleh nak simpan sorang2..huhu
Hubs terus jadi susah hati..
Siap cakap lambat lagi dia nak balik tu..
Pesan jangan tertidur mati kat aku..huhu
Bangun jenguk anak takut panas badan..
Tula lelaki..
Selalu nak pandang rendah kat perempuan..
Bila hubs aku takde..aku sebolehnya nak buat yang terbaikla untuk anak2 aku kan?
Anak demam weyhh..
Takkan tak SUSAH HATI?




Semalam aku dapat surat dari sekolah.
Stated that aku kena jadi pengawas UPSR kat sekolah private Stella Merris..




Terpikir perlu ke aku mintak orang ganti?
Sebab anak aku pun ambik UPSRkan?
Bila aku fikir betul2 dan kaji..
Better aku gi je jaga UPSR..
Sebab petang tu aku dah boleh bersama ngn kakak alyaa..
Boleh tengok2kan study dia untuk paper yang esok..

Kalau aku tak jaga UPSR..
Petang aku kena ngajar macam biasa..
So tak dapat jugak aku spend masa ngan Alyaa nnti..
Plus 3 hari je pun nak kena jaga UPSR..
Aku percaya aturan DIA pasti terbaik untuk umatnya..
Dan pasti ada HIKMAH di sebalik kejadian..
InshaAllah..
Semoga kak cik Yaya cepat sembuh..
Dan Allah permudahkan urusan seharianku..
Amin..

6 comments:

Cik Puan Rara said... Reply Comment

pagie kak! hmm anak demam mmg merisaukan kan kak.akak sbr eh.moga cepat sembuh ye syg~

Kakcik said... Reply Comment

Semoga kakcik Yaya segera sembuh sepenuhnya.

e k i n ♥ y u s r i said... Reply Comment

semoga cepat sembuh yer syg!

aThidEaN said... Reply Comment

get well soon kak cik yaya

eima said... Reply Comment

semoga kc yaya cepat sembuh ...
kesian die kan ... wlupun dah besar klu demam kite ttp risau ...

Mama Zharfan said... Reply Comment

moga ur girl cepat sembuh..amiin