U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 1, 2013

Masakan Sepanjang Ramadhan 2013

As salam..

saje nak kongsi dengan kekawan 
masakan-masakan yang sempat dimasak dan disnap sepanjang puasa nih..
ada yang buat tak dan nak snap..huhu
ada yang tak cantik pun nak ditayang..hahaha
yang penting memenuhi selera anak2..
alhamdulillah..

maklumla bila kita bekerja nih..
on weekend la selalunya nak masak sedap2 sikit..
takdela gempaq sangat..
cuma adala extra best sikit ek..
kalau weekdays selalunnya aku prepare benda2 yang bergoreng jek..
meehun atau mee..
mee bandung pun senang baitu..hehehe
kalau gi bazar pun tujuan utama mencari taufufa dan soya panas jek..
kadang2 anak2 rekues nak air cendol..layankan aje..

sorry..gambar tak mengikut urutan..yang mana yang muncul dulu la ek..halal!!

 nasi lemak ayam berempah..aku buat last weekend..minggu dak Aish demam tuh..
aku kalau buat nasi lemak suka boh halba kat nasi..sedap dan wangi!!
telur dengan timun hilang...hahaha

mee bandung meriah gitu.. semua ada..kecuali ayam..sebab hubs tak makan ayam giteww..anak2 makan tak pandang kiri kanan..tunduk jek..hahaha..suka bebeno mee berunsur kuah nih..

mee goreng basah sebenarnya nih..tapi dah kering sebab lambat angkat..hehehe..yg ni pun jadi fav anak..selalu rekues goreng mee yang serupa macam nih!!

puding pisang dengan sos kastard..actually ni resepi mak aku..setiap kali pose selalu mak aku buat..anak2 aku pun suka makan..resepi ada kat SINI ek

agar-agar jagung..(tak yah resepi la ek)..korang sure terror dari aku buat benda2 nih..takde hal la kan??

uittsss...hudoh betul ek..ni anak aku kakak yang potong..kahkah..agar2 milo dengan oreo..bedal je la labu..nak bagi rasa lain sikit..agar2 ni aku buat satu loyang besar tu sekali hadap jek anak2 aku makan..haihh..kalau cekelat2 camni memang laku la kan??

ada lagi beberapa masakan yang aku dah kongsi kat entry lain..tak yah la kot tepek banyak2 kali..hahaha..buhsan kot!!

weekend ni dah jadi last weekend of ramadhan kan??
tak pikir lagi nak try menu apa..
sebab ahad inshaAllah dah gerak balik penang..
sabtu rasanya hubs nak ajak berbuka nasi arab..
dah takde la ek sesi tayang2 makanan berbuka lepas nih..hikhik..

selamat berbuka semua!!
korang dah plan nak masak apa hari ni??


10 comments:

e k i n ♥ y u s r i said... Reply Comment

sdapnye puding pisang tue

Mimy Hamid said... Reply Comment

kak husben tak makan ayam...hehehe kena asing la kalu gitu

eima said... Reply Comment

wahhh beshnye kak ... aku suka semua di atas tu kecuali pisang kastard tu tak penah mkn lagi ...

dah byk hari ni tatau nk masak pe ...smlm masak laksa je ... hari ni dok terpikir nk masak pe la

aThidEaN said... Reply Comment

terliur

Umi Qi said... Reply Comment

ya Allah semua sedap....ya ampun x leh tgk lama sis masak...sure meraung tgk hahhahaha

~ NANA ~ said... Reply Comment

ya Allah sedapnya! nak2 yg pisang tuuuuu! terliur la

Aty_Fared said... Reply Comment

Phheewww...semua nmpk besh giler....

Kak Aya said... Reply Comment

salam....semuanya sedap!

Maria Firdz said... Reply Comment

sedap2 semuanya... :)

safiyyah osman said... Reply Comment

Sya pun suka meeeeeeee...sdapnya mee goreng..