U Click Me...I Click U Back

Friday, August 16, 2013

Masak Simple Je Udah!!

As salam..
Semalam tak masak sebab pagi beli nasi lemak..
Tengahari jiran sebelah umah bagi nasi dagang buat habuan lunch..
Malam je aku masak mee goreng upon rekues.
Pagi tadi hubs balik kul 6pg..
Lepas solat subuh dia tidur sekejap..
Kul 745 aku gerak hanta kakak gi kelas tambahan kat sekolah..
Hubs siap kirim nak makan nasi lemak..
Ok..aku beli nasi lemak 3 bungkus je..
Semalam dah makan..aku tak lalu dah..
Aku beli kuih je kat aku..
Setel untuk sarapan pagi..
Nak masak tak kuasa la beb..
Semalam tidur lewat sebab dak Aish ajak main plak..huhu

Nak tak nak tengahari kenala masak..
Aku tak lalu haih nak beli makan kat luar..
Hari tu balik Penang..asikla pekena nasi kandar...
Sampai ke hari ni perut meragam..
Ku tahan je jebat!!
So hari ni masak sesimple mungkin..
Menu sepanjang tahun kata hubs aku..haha
Kebetulan petai ada..
Maka marila kita bersambal tumis petai ajek..




Untuk anak2 aku ayam masak kicap udah..
Masak cam gini wajib letak nasi banyak dari biasa..
Kot2 ada plak yang korek2 nasi..bahaha..
Aku la tuh!!!*takngaku*
Dasar makan banyak!!!
Korang yang cuti masak pe??

9 comments:

Ms Pearl said... Reply Comment

HI Cikgu :D

salam perkenalan!

Your asam masak kicap nampak sodap! I selalu masak kicap gak coz my doter tak makan pedas.

xoxoxo Ms Pearl
http://chepearl.blogspot.com/

Gieyana said... Reply Comment

Kite pon nm jer dok penang..sbln skali ja kot mkn nasi kndr..tu pon time tringin..:)

Nnt bb me dh keluar cfm ler kena bjg mlm..

Menu smbal petai ni febret sy n hubby all the time gk nih..:)

PUANSTOBERI said... Reply Comment

huhu..huhu... segan nak cakap.. tp cakap gak la.. kita ni kan..rajin masa bulan pose je kot.. tak puasa ni.. haii..entah la.. ahahaha :D

Umi Qi said... Reply Comment

Ya Allah sambal tumis petaiiii umi Qi sgt suka....uwaaaaaaaaaa cikgu sedap yer...pandai cikgu masak..nanti dtg tau majlis QI...nk jumpa cikgu :)

TeacherAzimah said... Reply Comment

Perghhh sambal petai mmg mkn bertambah lar hehe

ieda immi said... Reply Comment

fuhh tgk sambal adik dah lama x buat sambal tumis petai rupenya akk nie ;)
terliur tgk

hurmm ari nie akak masih pose .. mlm nie ada jamuan raya .. soo x masak lah .. anak2 mkn simple2 lauk sahur akk tadi ;)

Lydia Miza said... Reply Comment

Pas raya sy masak simple2 je. Tekak x lalu mkn

Ain Dzaya said... Reply Comment

masak simpel pun sedak kak...haha

Amalina Hussain said... Reply Comment

beli kat luar tak best sangat..baik masak sendiri..simple tak pe asalkan air tangan ibu tu penting kan? hihihi