U Click Me...I Click U Back

Tuesday, August 27, 2013

Mari Kita Merepek-repek

As salam..
Hari ni ramai gojes dok up entry pasal baraan ke rumah Aty..
Membara je ahkak baca dik oii..
Cett..
Tak dapat nak join korang..
Laki ahkak tu sayang sangat kat binik dia..
Sampai takmo lepaskan ahkak weekend hari tu..wuwu..*matakeatas

Gitula rumahtangga dik non..
Hubs akak lebih kat sini..
Kurang kat sana..
Nak wat camne..
Tempat jauh2 sikit (jauhla sangat)
Payah sikit nak bagi ahkak drive sendiri.
Dia nak bawak?
Tak kot..dok pulun nak keje siang malam..
Kesian kan ahkak??
*mukasedih

Husb aku ni ada mood jugak..
Kadang2 tempat yang jauh pun dia bagi je aku drive bawak anak2..
Tengok jugakla aku nak gi umah sapakan?
Penting ke tak?
Gitewww..
Takpela..asam garam rumahtangga..
Kita kena redha jek..
Rezeki memasingla kan?

Hari ni aku kena gi sek awal..
Ada LADAP kul 1030 pagi..
Hadoii..berchenta kot kursus2 dalaman ni..
Sure penat la hari ni..
Sampai kul 630 kot kat sekolah..
Kerja opis ngan cikgu penat dia tak sama okeh..
Cikgu masuk kelas je dah start membebel 10minit..
Tu belum mengajar lagi..
Penat tau bercakap non stop ni..

Tu belum cikgu terjerit2 suruh budak diam..
Ko tahu la Tahun 1..
Mana reti dok dendiam lelama ko..
Sat2 dia datang terkepit2 nak gi toilet..
Kadang2 tu hanya lakonan jek..
Sebab kalau tak buat camtu..
Cikgu tak bagi pergi tandas..
Harukan??

Memang penat walaupun mengajar setengah hari yang ko heboh2kan tue.
Ko jadi cikgu dulu baru boleh cakap..
Tu baru cakap bab mengajar..
Belum masuk lagi kena key in markah secara online..
Oii..cikgu berFB boleh?
Aku kutir hang kan!!
FB bukak secoet je loadingnya.
Ni sistem KPM..
Kadang2 lembs nak bukaknya..

Yang buatkan cikgu2 pun rimas kot nak nunggu sistem ok balik.
Kadang2 sistem down..
Macam2 la peel nya..
Tak sama ek dengan FB..
Jangan banding2kan..
Kami berFB pun masa free..
Ala..skang semua dah canggih kot.
Dunia di hujung jari kata ko kan?
Tengah 'melabur' pun berFB jugak khen??
Tu belum masuk cikgu kena gi sana..
Kena datang GERKO
Kena buat kerja2 pengekeranian..
Huhu
Ok..berenti merepek!!.
Nak get ready to school!
Lalalala..

10 comments:

Cik Puan Rara said... Reply Comment

hehehe xpelah kak.raya tahun depan ada lg.hehehe.akk best x jd cekgu? hhehehe

ameris said... Reply Comment

tu laa... cikgu dulu tak sama dgn cikgu skrg kann...

TeacherAzimah said... Reply Comment

hahaha...luahan hati terbaik ni rine hahaha...

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Cik Puan Rara

seronok sis..pahala pun banyak..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@ameris

memamng tak sama sis..skang cikgu rasanya bidang utama dia dah tersasar kot..huhu

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@TeacherAzimah

u know what i mean kan TA

Umi Qi said... Reply Comment

Sgt terharu baca luahan seorang bergelar cikgu...mmg dulu Umi Qi pun fhm cikgu2 kt sekolah dulu penat ngajar...mmg besar jasa seorang guru... :)

eima said... Reply Comment

dah penat keja kat skool ..mai apply kerja opis plak cekgu ... borang ai boleh kasi ... tp jgn plak nangis klu asek kena tinggal anak2 ngan ensomi ...hehehe

roza said... Reply Comment

cikdu merepek2 pun gaji jalan kan...yg penting kita iklas buat keje...salam kenal

SyimaSyaz said... Reply Comment

saya dulu nak sgt jadi cikgu tadika sbb suka budak...skrg maaplaa... jaga sorang pun rasa haru biru...

ohya...adik saya pernah terkencing dlm seluar masa darjah 1 sbb cikgu dia tak kasi gi toilet.3x mintak tak lepas...last dia terkucil...esok nya ayah saya dtg sekolah marah cikgu tu....kekekeke...