U Click Me...I Click U Back

Wednesday, August 21, 2013

Luahan Rabu

As salam.
Hadoii..ni bukan nak merungut ek..
Juz nak share jek..
Rasa tak larat sangat..
2-3 malam ni tidur dh tak berapa betul..
Bangun solat subuh selalu terbabas 640
Anak2 nasib jugak bangun on time..
Pas tu nak kena hanta derang g sekolah plak..
On the way balik dari hanta derang gi sek tu rasa di awangan jek..
Driving..sambil sleepy sambil mengelamun..huhu..

Betulla orang cakap..
Kalau anak demam kita pun jadi miserable..
Hidup jadi tak tentu arah..
Tambahan laki plak outstation..
Nak lipat baju pun takde mood..
Nak ngemas apatah lagi..
Kak cik Yaya still demam lagi hari ni..
Asyik muntah angin je..
Kalau makan adala benda muntahnya..
Pastu payahnya nak pujuk dia makan..
Dia marah umminya paksa dia makan..
Bukan apa..perut kosong makan ubatkan tak boleh..
Dah tu aku buat milo panas pun takmo minum..
Kesian aku tengok..

Tapi nak melayan yaya 24jam bukan boleh..
Nak kena mandikan dak Aish..
Nyusu dia..bagi tidur.
Kalau malam adala kakak2nya boleh jenguk main ngn dak Aish..
Sekarang plak dia jadi merap..
Kalau dia tidur baru boleh jenguk dapur..
Acaner??

Tak sabar nak tunggu hubs sampai balik..
Rindu nk tengok muka dia..
Dulu ada ank besar2 takdela kisah sangat kena tinggal lelama..
Sekarang ni macam tak cukup tangan kaki weyhh..haha
InshaAllah hubs kol bagitahu esok dah ada KL.
Mungkin petang atau malam ni gerak balik..
Yeahhh!!
Ni macam luahan rindu laki sendirik je ni..
Hmmm...

9 comments:

Tina Othman said... Reply Comment

Alahainya siannya yaya, tulah anak tak sihat dgn kita jadi nak demam jgk

Hihi rindu hb ye so comel

eima said... Reply Comment

jgn umi plak yg sakit sudah la... get well son kc yaya

Nad MamaZN said... Reply Comment

Salute kat akak
Sbb berjaya gak harungi semuanya
Terpaksa kan?
Takpe besar ganjaran yg menanti

Ibu Dilah said... Reply Comment

alahai kak..cian nya.. sama la kite.. last week anak2 sy demam on off.. dekat seminggu.. yg si kakak dh la susah makan ubat.. last2 ngan sy skali demam sbb badan pn dh penat sgt agaknya nak uruskan mcm2.. tgh musim demam kot lps raya ni..

~ NANA ~ said... Reply Comment

sian yaya demam...cpt baik yer :)

nanti hubs balik boleh la dia tolong2..hehe

Maria Firdz said... Reply Comment

mmg mencabar uruskn ank sengsorang kan.. sy bru ank sorg pun dh rasa pnat...apatah lagi anak lebih dr seorg kn... moga yaya cpt smbuh...

mynameismy said... Reply Comment

hihi.. alahai...
sabar ye chekgu... :)

Umi Qi said... Reply Comment

Kak chik yaya demam...aduyaiii musim anak2 sakit nih cikgu...bertabahlah ye...mesti asben balik berbunga2 ati winduuu nih winduu hehhe

ameris said... Reply Comment

betul tau, kalu anak2 sakit ibu pun weng2 kepala. pening x tido jaga anak...