U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 15, 2013

Aish Iskandar ~ Benjol dan Merap

As salam..
Dak aish approaching 10 months next week..
Semakin lasak la dia..huhu
Memang aku pun tak dapat nak adjust lagi tahap kelasakan dia tuh..
Yelar dulu ada anak perempuan jek..
3 orang plak tuh..
So dah terbiasa ngan peel gegirl jelakan?

Setelah hampir 15 tahun kawen..
Baru ada rezeki menimang boboy kesayangan ni sorang..
So cer korang bayangkan..
Dulu ada anak perempuan rilex la sikit..
Even lasak jugak pun..
Bila ada dak Aish ni aku rasa dia double kot lasak..
Tak dok diam..peluh ketiak nak pakai pampers dia weyhh..haha

Yang paling buat aku sayu ngn rasa nak marah diri sendiri bila time raya ni 4x dia tertomoih ngan benjul dahi..
Bukan sapa buat pun..
Masa dia merangkak tu mungkin tangan dia belum cukup kuat..
Tersembam ke depan..
Rumah kat pokok sena tu mmg tak banyak karpet..
Makanya dahi aish la jadi mangsa..huhu
Dua2 dahi plak tuh..adoiaii anak!!


tengokla dahi dia..dh kurang encem dah ada kesan biru hitam tu..


Gambar masa benjul tu tak terpikir nak ambik sebab cuak sangat..
Cepat2 tuam boh minyak lepas tu..huhu..
Sekarang aku kena sentiasa pantau dia..
Takut kejadian tu berulang lagi..
Kesian weyhh..
Dia bukan reti nak cakap sakit ke tak kan?
Tu pun laki aku bising kat aku..
Asik2 la suruh pegang sentiasa..
Budak umur cam aish mana dah nak pegang2..
Tengah melasak kot..
Dah nak manjat..tangga pun dah lulus panjatnya..
Seriau aku!!
Walker pun takmo dok dah..
Paksa pun dia nangis mintak angkat..hadoii!!
Hai anak..selagi kamu tak besar gitula ummi punya risau..
Sekarang pun dia dah takmo sangat kat kakak2 dia..
Nak merap ngan aku atau abahnya..
Since keluar hospital tu la jadi gitu
Huhu

posted from Bloggeroid

4 comments:

erin said... Reply Comment

alaa sian aish, xpela ye syg, benjol tu tanda aktif..hehe, klu jatuh lg akak cepat2 tuam dgn ais, nanti x jd benjol, sy selalu buat mcm tu kt aish sy bila dia jatuh, dia jd merah kejap, lps tu hilang, xkan benjol punya

fifi said... Reply Comment

takpe.anak bujang kena kuat kan aish

MizzTina said... Reply Comment

bru la anak jantan.. hehehe

eima said... Reply Comment

alahai kesian nye die ....tp tu uji tahap kelasakan die jugak tu ...