U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 29, 2013

Aish Iskandar ~ 10 Months Old Progress..

As salam..
tajuk memang tak mo kalah kan??
SKIPPING LONDON terus!!
isi entry tetiba bahasa malaysia plak..
APTB!!

*****************************************
******************

back to the topic

  
dak Aish dah tumbuh banyak gigi..
actually gigi dia dah ada since he was 8 months old..
cuma tak nampak la sangat sebab baru keluar sikit..
tumbuh yang bawah dulu..
pastu keluar plak yang atas..
as at 10 months old nih..
dia baru ada 4 batang gigi..
so kejenya nak menggeget orang jek..
kadang2 sakit..kadang2 tak rasa apa..
pfffttttt....


dalam masa umur dia 10 bulan jugak..
dia dah rajin berdiri takmo pegang apa2..
masih belum bergerakla..
berdiri secara statik jek pandai..
dan bertahan jugak dalam masa 10 saat camtuh..hehehe
sweet jek sebab bila dia buat camtuh..
dia sengih jek seronok..
excited kot!!

 taken from my instag

gambar nak rebut biskut dari kak cik Yaya..
pantang nampak makanan cepat2 jek datang nak serbu ngn cekau..
kalau kita menguyah pun dia datang korek2 mulut nak jugak..
pastu kalau failed dia terus nak menyebai (read : jatuhkan diri kebelakang)
tu tanda dia marah atau protes..
selalu sangat buat sekarang ni..
tapi yang cerdiknya..
dia akan jatuhkan diri dia perlahan jek..
takdela secara drastik..
so kalau nak tahan kepala dia tu sempat ajek..
bahahaha

bubur pun makan 3x sehari..
selalunya habisla..
alhamdulillah..tapi ikut mood jugak..
ada masa dia tak berapa nak sangat bubur..
but so far pemakan jugakla dak Aish..
even kecik homei2 je badannya (baka abahnya)


sekarang ni dia dah sangat kenal orang..
orang yang tak biasa dia takmo langsung..
kalau dulu takdela tak nak pong..
sebab dah besarkan..
akai pun panjang..

nak buat kerja rumah pun payah kalau dia tak tidur..
pastu kalau dia tidur sekejap je..
kadang2 tak sampai 20 minit..
dah macam mana aku nak setelkan kerja?
nak menyidai kain pun kena bawak keluar sekali letak atas stroller..

tu kalau aku tinggal berdua la..
kalau malam senang sikit sebab kakak2nya boleh tengok2kan..
tapi still tengok muka aku..nampak aku terus kejar..
mulala panjat2 kaki aku suruh dokong..
kesian plak kan??
pastu kerja tak siap..
haru!!
kain pun menggunung dah tu kat rumah..
alahai anak..


tapi kalau mood dia baik..
ko ambik gambar dia banyak2..
dapatla gambar sengih + gedik dia..
kemain lagi posing ngalah budak becar..
tengok kaki tuh..siap tegang excited gedik..
ahahaha..
ikut sapa la tuh pandai sangat posing2 gedik ni ek??
haipp!!

6 comments:

mama tisya said... Reply Comment

kejap dh 10 bln...jp lg byk la langkah tu

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... Reply Comment

cute Aish, happy 10m old !

fifi said... Reply Comment

Hehehe....makin besar,makin bijak diaorang ni..

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

hah...dah macam-macam ye perangainya...kalau cepat macam anak ke 3 saya,10 bulan dah boleh berjalan dah...kalau dah berjalan lagi panjanglah langkahnya ye..

Umi Qi said... Reply Comment

Aish...kamu sgt putih ye...sihat dah dia...seronok tgk senyuman anak2 kan kak...rasa dunia nih kita yg punya....dunia impian bersama anak tercinta...aish byk yer gigi...nanti dtg gigit umi Qi tau heheh

erin said... Reply Comment

Aishhhhh..hehe rasa mcm panggil anak sendiri pulak :)