U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 1, 2013

Aish is Recovering | Berat Badan

As salam..
Syukur alhamdulillah..
Dak Aish is recovering..
Harap sangat takde dah demam panas happen again on him..
Bukan la kita nak elak takdir..
Allah itu maha mengetahui
Setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah..
Memang semua ibu akan rasa benda yang sama macam aku rasa..
Takut..nerves..blurr sangat bila anak kecik kena demam panas..

As i noticed..semua jenis penyakit semuanya datang drp demam..
Got 1 kid kat ward kanak2 ni...
Jadi paralysed due to flu and fever..
Budak umur 7 tahun je baru..
Hopefully budak tu sihat balik dan boleh berjalan semula..
Sebab sayang sangat..sekolah pun pandai..
Lagi 1 kes budak aktif umur 1 tahun 7 bulan..
Terus jadi pasif dan terlantar je sebab epilepsi (sawan)..
Semuanya berpunca daripada demam panas..
Tu la aku cuak giler kalau anak kecik demam panas..
Kepala tu kena sentiasa basah..
Jangan stop demam kepala bila anak demam panas..huhu

Hari tu DR ada ambik darah dak Aish..
1st result DR cakap darah merah cam kurang sikit..
Katanya sebab kurang zat besi..
DR advised aku perbanyakkan sayur hijau dalam makanan dak Aish..
Sebab aku fully bf jugak..
Aku pun kena jugak banyak makan sayur hijau..
Dan kena jugak makan makanan yang banyak tambah darah contohnya hati giteww..
Sebab aku selalu boh carrot je dalam bubur dia..
Silap aku jugak tuh..
Even aku ada anak 4..tapi bab2 cenggini aku still in learning process lagi..
Tak sama kot membesarkan anak2 yang ini dengan yang itu..
Tak semua budak samakan?

Kena ingat tuh!!

Aku bersyukur sangat Allah uji aku dengan bagi dak Aish demam..
Sebab kalau tak..aku mungkin tak sedar yang aku masih belum bagi secukupnya kat dia..
Aku pun kena take note dan realised apa yang aku makan..
Sebab apa yang aku makan mostly pergi kat dia melalui susu badan aku..
So aku kena alert la..

Cuma bulan pose ni aku tak berapa lalu makan..
Ramai dah tegur aku makin cengkung dan kurus..huhu
Yelar..makan tak banyak..
Tapi perlu keluar dengan banyak sebab nyusu dak Aish..
Camne tak kurus..
Hubs pun dah bising..kenapa jadi kurus lain macam?
Tak reti kot aku nak jawab sebab serius aku tak pernah diet..haha

Berat aku asalnya 56-58kg dgn tinggi 162cm kira okla..
Dah tinggal 50 jek..hadoii!!
Jalan pun dah melayang2 je aku rasa..
Seluar jeans pun longgar..uhuk..
Kalau tanya aku personally memang aku tak suka kurus camni..
Ai feels unhealthy..huhu
Takpe..berat aku senang naik senang turun..
Tunggula lepas raya..naikla balik tu..
InsyaAllah..

aku harap dak Aish akan sentiasa sihat dan ceria camni..tak sampai hati nak tengok dia melepek..huhu

Semoga keluarga aku diberikan kesihatan yang baik..dan dimurahkan rezeki..aamiinn

posted from Bloggeroid

8 comments:

e k i n ♥ y u s r i said... Reply Comment

semoga sentiasa sehat
amin

nnti dpt kumpul duit raya byk2 yer syg...

eima said... Reply Comment

TU LA KAN ...jgn ikut org tua2 klu demam jdn bg mandi .. huhu klu PIL ade kat rumah time anak demam mmg aku ssh hati ..sbb tkt nk buat sesuatu kang asek kena tego je

aThidEaN said... Reply Comment

get well soon sayang
hensem2 boy
wah kurusnya akak.

Haslinda Sadiken said... Reply Comment

alahaiii..x apa ye..semoga cepat sembuh utk kutip duit raya yerkk..hehehhe

TeacherAzimah said... Reply Comment

risau wei kalau anak2 demam ni. sy selalu letakkan diri sebagai ibu yg punya anak2 yg sakit. mmg tak terjangkau dek fikiran. mampukah aku?? kuatkah aku??

MimahAjil said... Reply Comment

moga2 Aish sembuh sepenuhnya...comelnye Aish ni..:)

Umi Qi said... Reply Comment

Yeyyy syukur alhamdulilah aish makin nak sihat...melepek ye dia sis kena demam panas? sama lah gan Qi...huhuhu baru tau cmner rasa yer handle anak sakit teruk sis...ini pngalaman pertama umi Qi....akak cengkung ye...napa sis? jga kesihatan ye...xmo kurus sgt nanti aish risau hati hehehe

SyimaSyaz said... Reply Comment

get well soon aish...
btl kak, tak kira brp umur anak n berapa ramai anak kita selalu belajar.instead of rujuk kat group, blog2 doc atau pembacaan kat blog lain... refer jugak kat doc.
saya ni paranoid, anak jatuh katil pun bawak gi klinik. nak bagi susu apa pun saya rujuk kat doc biasa n doc pakar.. yelah bagi kita ok, bagi anak?

semoga akak kuat.. n aish pun kuat