U Click Me...I Click U Back

Friday, August 2, 2013

5 Hari Menjelang Raya?

dak Aish kalau payah sangat tidur..bawak keluar letak dalam stroller..5min tolak trs lena..yeahh!!


Sonang ummi ko nak buat keje katanya..


As salam..
Hari ni lambat update..*macam ada org kisah!!*
Aku ketiduran di siang hari..
Jarang berlaku tuh..
Lepas sahur tak tidur..
Tunggu kakak2 siap gi sekolah..
Hanta derang..balik terus tumbang..
Nasib dak Aish bangun lambat jugak..hehe
Kul 9 lbh kot baru bangun mandikan dak Aish
Terus masak bubur dia sebab nak bagi makan awal..
Nanti kat umah baby sitter boleh makan lagi..
Nak bagi kenyang sikit..

Lepas tu setel basuh baju bajan..
Seluar jeans pun setel basuh sekali..
Hujung minggu ni kot bz lagi nak sopink..
Isnin baru gerak balik Penang..kata lakiku..
Setella sikit2 kerja umah..
Umah nak kemas esok..
Kain ada lagi sikit nak lipat..
Packing tengah buat sesikit..
Hadoii..bab paling hatechu!!
Korang dah setel packing ke?

Aku hari ni lastla sekolah..
Lepas tu sekolah tutup 2minggu..yeahh!!
Tapi takdela nak raya sakan mana..
Sebab balik penang ikut planning sekejap je..
Sebab anak sulong aku bakal menduduki UPSR..
So nak tumpu kat dia plak..
Baru ni exam dapat 3A je..
Yang lain B..paper sc dapat B??
Abah dia tanya balik kat aku..
Aikk anak cikgu sc pun dapat B?
Volley??apa..ingat kalau mak ajo sc blh warisi kat anak tetiba terror sc..
Aku tau la sc ni paper paling susah kot nak dapat markah banyak..
Kena ada tips yang derang kena pegang..
Kena faham konsep soalan..
N jawapan mesti based on fact..
Tak boleh reka2 ko!

Aku dah kumpul soalan2 trial negeri nak bagi dia buat masa kat Penang..
At least masa dia terisi sikit..
Takde la lupa diri ke..
Hilang ingatan ke..huhu..kan?
Eh..raya tinggal lagi 5 hari je kan?
InshaAllah..kalau tak masuk hari ni..
Mungkin khamis kita raya..
Sure rindu kita dengan ramadhan..
Entah jumpa lagi entah tidak..
Semoga panjang umur dapat lagi ketemu ramadhan tahun depan..

Korang bila start cuti?
Bila balik kampung?
Doakan perjalanan korang semua selamat!

posted from Bloggeroid

11 comments:

Tina Othman said... Reply Comment

Wah bestnya dah start packing

Kita start cuti selasa dpn, sampai next selasa yeay tapi skrg busy siapkan kuih raya org

Apapun selamat hariraya rin maaf zahir batin sepanjang kenal terkasar bahasa semua

e k i n ♥ y u s r i said... Reply Comment

balik johor hr raya 1st
pg raya ke rumah MIL dulu
huhuhu

MimahAjil said... Reply Comment

harini pun last keje...sok balik kg husband dlu...Selamat Hari Raya Aidilfitri kak....dan nk wish good luck jugak untuk kakak.semoga yg betul2 nnt dapat 5A tau...:)

PUANSTOBERI said... Reply Comment

wahh.... bes..mggu dpn dah cuti skolah..jalan tak sesak..yey...! Hahah..tak tahan bebbb... hampir sebulan stuck kat jln tun razak cam omgiler.. sabo je lerr...

sonok la u cuti 2 minggu. ai cuti raya 2 ari je. Hihihiwwww

Mimy Hamid said... Reply Comment

cikgu selamat bercuti

eima said... Reply Comment

Sy ni bj pun tak bsh lg kak....

hazlina said... Reply Comment

Hai,
Bestlah blog awk…penuh dengan warna warni kehidupan…ceria jer
Jemputlah ke blog saya jugak ye..jom exchange link sama-sama..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Alin Marlini said... Reply Comment

start cuti hari Rabu....balik sungai buloh jek..selamat har raya cikgu

fuza said... Reply Comment

p soping alan TAR tu..kenang daku dalam doa mu erk chekgu :)

Maria Firdz said... Reply Comment

sama lah.. 2 minggu cuti... tapi blik lmbt sikit sbb hubby lum cuti..

Umi Qi said... Reply Comment

Waaaa asih pun kalo susah tido buh dlm stroller dan2 tido eh...sebijik sama mcm Qi cikgu...hehehhe owhh anak sulung nk duduki UPSR....all the best yeeeee....anak cikgu mesti dpt gred bagus nih