U Click Me...I Click U Back

Tuesday, July 2, 2013

Semoga Dipermudahkan dan Murah Rezeki Aish

As salam..
Mood risau sebenarnya nih..
Tak sabar sebenarnya nak tunggu Ramadhan menjelang tiba (ayat novel giteww)..
Tapi yang risau sebab takut sangat susu badan merundum..(berdoa bebanyak)

Baru pestime kot nak menghadapi bulan ramadhan sambil menyusu anak..
Stok adala buat sikit2..
Tapi rasanya macam tak banyak pun..
Sebab dak Aish minum susu yang pam hari ni untuk esok..
Konon bersemangat nak buat stok untuk bulan pose...
Tapi kadang2 ambik jgk stok untuk top up bagi kat pengasuh..hmm

Dok tanam dalam kepala hotak ni..
Yang aku kena banyak minum air masa sahur..
Makan kurma masa sahur..
Sekarang aku minum minuman herbalife nutrisi+susu soya untuk bg nutrisi kat dak Aish..
Mahal jugak tapi hubs sponsor demi dak Aish
So far aku dah minum 2 minggu..
Okla..susu pun bila pam takdela sikit..
Or takdela meriah sangat.
Just nice for dak Aish..
Syukur sebab Allah masih izinkan aku menyusu dak Aish secara fully bf..


Korang2 yang biasa nyusu anak masa pose..
Any tips utk dikongsi?
Kot aku tak penah tahu or tak penah baca..
Bagi jela tips banyakkan susu ke
Tips supaya ibu yang nyusu ni tak letih masa bulan puasa..
Btw..aku minum jugak ESP..
Tapi since aku tengah amik herbalife..
Aku stop dulu minum ESP..
Help me!!

posted from Bloggeroid

9 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Masa zakwan dpt la 2x bulan puasa nyusukan dia
Time nayli dh 1x bulan puasa
Alhamdulillah Allah permudahkan...
Tp badan rase letih sket la banding dgn yg xbf kan baby
Mmg kena baaaaaanyak minum air m kurma
Saya amalkan tu je
Lagi 1, xleh stress.. Buat cam biase jek huhu

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Nad MamaZN

Ok..ingat...jgn stressssss...baik!!!!

Maria Firdz said... Reply Comment

Mmg kna relax dan kuat smngat... Air jgn miss dan kurgkan ais..

eima said... Reply Comment

tak de ideas la .. tak penah alami nye ..... sory dear

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Maria Firdz

Alhamdulillah mmg kurang ambil ais..

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@eima

Its ok..kot ttba dpt tahu..blh kongsi kt sini ye eima..tq for dropping by

Siti Haslinda Sadiken said... Reply Comment

time poser mmg amat2 mencabar sbb bila dh mengepam mmg akan rase hauss sgt2..pump mcm biasa tp time sahur mmg kena minum air lebih

Chekgu Azrine said... Reply Comment

@Siti Haslinda Sadiken

Setuju..sbb bila hbs ngepam je trs rsa dahaga..n lapo..haha..

diana said... Reply Comment

saya pun ni pertama kali menyusu anak bulan puasa..risau jugak...