U Click Me...I Click U Back

Wednesday, July 24, 2013

RE : Bila Anak Pujuk Abh Melalui Sms

As salam..
Haishh..baru sempat nak update..
Ada urusan di KL pagi tadi..
Alhamdulillah..ramai yang komen dan bagi pendapat pasal suruh bagi pegi atau tak payah bagi pegi lawatan tu..

Actually harga lawatan tu ialah rm300..
Bukan 150 ek..
Yang 150 she mentioned tu..
To those yang nak bayar ansuran..
Masalahnya bukan pasal bayaran abh dia tak bagi gi..
Abah dia risau if anak gi lawatan jauh2..
Dan dia still budak lagi walaupun umur dah 12tahun..

Kakak tu gediks nak gi sebab kawan2 dia semuanya gi..ppfffttt...
Bukan pasal UPSR pun..
If she able to get straight As pun abah dia tak kan bagi..
So memang tak yah nak pujuk2 la..huhu
Kesian memang kesian..
Tapi sebab jauh dan berhari2 plak tuh..
Better tak payah gi..
Anak pun ada depan mata kan?
Nantila ada rezki memang ada planning nak bawak derang gi Langkawi..
Rasa aku 300 tu mahal sangat!!huhu

Tq kat kekawan yang bagi pandangan dan pendapat korang..
Really appreciated..


JAWAPAN ABH DIA IS TAK BOLEH PERGI..

posted from Bloggeroid

13 comments:

eima said... Reply Comment

hahahah kesian betui .. tp utk kebaikan jugak tu ..klu aku pun mmg aku tak bg jugak

ct cheery said... Reply Comment

aloh shian dia xleh g lawatan..huhu

Zee Suhaini said... Reply Comment

alolo..mesti kakak makan ati kejap ni..takpe kakak, dapat 5A dulu pastu mintak reward kaw2 nanti..hihi

amal said... Reply Comment

huhu mesti dia merajuk kan. igt sy dulu pun penah mintak dgn parents nk pegi lawatan. mmg mak ayah tak bagi pegi.. masa tu mmgla x paham nape. dah besar baru tau.

cikpingu said... Reply Comment

ololooo.. siannye xdpt pegi..
tapi apesal mahal sgt smpi 300...
ermmm... btul la xyah pegi..kikiki...

nnt bwk kakak g tmpt lain yg lg best.. :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... Reply Comment

takpelah, pergi dgn family lebih selamat..tapi saya dulu darjah 6 dapat pergi cameron, tgkatan 1-5 pergi macam2 kem. adik2 langsung tak dapat..taktau dorang tak minat atau ayah tak kasi

JaSSNaNi said... Reply Comment

kesian pulak dengar.. tak dapat pergi kan.. tapi tu la.. risau sbb jauh kan.. anak2 ni kita tak lepas dia selagi dia tak pandai berdikari depan mata kita kan..

JaSSNaNi said... Reply Comment

kesian pulak dengar.. tak dapat pergi kan.. tapi tu la.. risau sbb jauh kan.. anak2 ni kita tak lepas dia selagi dia tak pandai berdikari depan mata kita kan..

Gieyana said... Reply Comment

Miss train nih psl lm x bw...sy pon ralat klau ank jenjalan jauh sgt..:)

MimahAjil said... Reply Comment

ingatkan abah cair dengan rayuan kakak ye...takpela kakak...pergi family trip lagi seronok dari pergi dengan kawan2 tau...:)

shark said... Reply Comment

Xperlar..
Nnti abah bw ler tu tmpat lg best..
Abah dh plan dh tu.

Nad MamaZN said... Reply Comment

Betul tekaan saya! ^_^

Umi Qi said... Reply Comment

Kalu anak umi Qi minta 300 utk lawatan itu pun umi pun x kasi...rasa yer mcm x berbaloi...xper nanti buat lawatan bersama keluarga lg berbaloi2....langkawiii jom sis...tingin nak bawak Qi hehhe