U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 4, 2013

Perkembangan Aish Iskandar

As salam..
Ok..lama dah tak citer pasal ank bujang aku sorang ni..
Tak lama lagi dah nak masuk 9 bulan..
Sekejap je kan anak2 kita dah besar..
Tak lama lagi tup2 dah setahun..wuwu..


kalau posing pun dah pandai control macho ye ko dik


Sejak 8 bulan ni perangai dah banyak la lain..
Tak dok diam..
Kurang tidur..
Habis satu rumah ni dia tawaf..hahaha
Pendek citer..suka sangat main..
Tidur kadang2 10 minit je..haru haih!!
Pantang nampak kak cik bawak keluar pencil ke pen..ada kertas..
Sure dia nak kacau..
Selagi tak dapatla..hehe..


panggil dia suruh pandang kamera mesti sengih..


Dak Aish dah tumbuh gigi bawah..
Baru sangat keluarnya..
Belum nampak sangat..
Cuma boleh rasa..
Nanti kalau dah keluar banyak n dah nampak..
Aku tunjuk gambar kat sini ek..
Aku selalu jugak nak tengok gigi dia.
Memang payah..kalau rasa memang dah ada la..
Nak tengok tu dia tak bagi kita bukak mulut dia..cerdik!




Yang kat atas ni gambar dia tak dok diam sekarang ni dalam car seat..
Sibuk nak datang kat aku la..
Nak pegang situ sini..
Nak pegang barang2 yang dah lama dia usha nak pegang tak dapatkan..
Aku lock dia..pandai plak marah..
Kalau dia ngantuk dia buat2 bunyi sampai dia tidur..*kesian tengok*
Kot tengah driving camne nak angkat..
Keringkan hati je la kalau dia melalak..huhu




Alhamdulillah..dulu cukup susah nak makan..
Buat bubur macam2 pesen dah..
Still reject..
Masa tu 6-7bulan..
Sekarang syukur sangat.
Dia dah suka bubur yang ummi dia buat..
Nanti aku up entry pasal solid food dak Aish ek..
Memang tragis jugak nak bagi dak Aish ni makan..huhu

Dak Aish dah mula angkat2 punggung nak merangkak..
Tapi ikut sejarah kakak2 dia..
Semua tak merangkak pun..
Semua terus melata..
Sekarang ni aku pun dia cuba nak panjat..
Kot tak berani lagi nak guna perabut yang ada kat rumah ni..hahaha..*penakut*
Kalau pakai ummi dia..
Ummi boleh tolong ye dik?
*cerdik*


jarang tangkap gambar berdua ngn dak Aish camni..ni gambar lama jugak ni..masa balik penang hari tu..nak gi kenduri kawen

Rasanya tu je kot progress terkini dak Aish..
Tak sabar nk tunggu dia 9 bulan..hikss!!
Ok...bai

posted from Bloggeroid

4 comments:

Maria Firdz said... Reply Comment

kejap je dh besar.. :)

Nad MamaZN said... Reply Comment

Nnt bday 1 thn abh nak wat party x?
Haha
Jgn lupa jemput ye aish :)

erin said... Reply Comment

budak2 ni cepat betul membesar ye kak

aThidEaN said... Reply Comment

rambut halus!
mcm iklan nescafe yang halus tu. heheh

mak dia mantop!
tips kurus sikit kak oooiii