U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 25, 2013

Nasi Ambeng

As salam..
wahh..orang gomen..
sure hari ni senyum sengih sampai ke telinga ek..
hari ni gaji masuk..
semalam PM umum bantuan khas rayakan??
500 tu pun duit jugak..
alhamdulillah..bolehla tampung mana2 yang tak cukup tu kan??
macam aku ni sekali shopping raya memang berhabisan la..
sebab anak dah empatkan??
tambah excited nak shopping baju dak Aish..
hehehe..sebab pestime nak melawkaan budak lelaki plak..
giteww..*kisahsangat!!*
korang dah habis shopping ke??
aku belum lagi..ada balance dalam 20% jek..

**************************
oppss..mukadimah terlebih sudahhh...

entry ni nak citer pasal kisah berbuka pose semalam..
semalam berbuka tak masak..
sebab berbuka tanpa suami giteww..
bulan pose ni banyak plak job hubs aku..
syukur sangat..rezeki kami..
so marila kita try menu baru masa berbuka..
pestime nak makan Nasi Ambeng..

selama ni dok dengar jek..
tak penah ada hati nak try rasa or beli..
sekali jenguk gerai acik ni ramai jugak orang beli..
aku pun try la beli semalam..


rupa2nya sedap gilos kot Nasi Ambeng ni..
boleh pilih nak lauk ayam kicap ada..ayam masak merah ada..
aku tak pasan plak ada lagi tak jenis lauk dia..
habis licin aku makan masa berbuka..
bahaha..
next time bolehla repeat lagik..
amacam??
korang penah try tak Nasi Ambeng??

10 comments:

e k i n ♥ y u s r i said... Reply Comment

menu wajib kat johor
suke2

Umi Qi said... Reply Comment

mestilah pernah rasa nasi ambeng cikgu azrine wpun bukan orang jawa hehehhe sedapppppppppp....serius tgk pic tuh sentap! meleleh ayaq liuq...hahahhaha x baek tau hahah

eima said... Reply Comment

tak penah sbb takut nk mkn sbb ade campur mee dlm tu ... sbb pelik bg aku

Lydia Miza said... Reply Comment

Skrg ni org jual byk pilihan lauk. Klu asal mmg ayam kicap je la. serunding, mi goreng, sayur kacang soon tempe( sambal goreng) ikan masin bulu ayam( wajib)mg nyum3.

Tapi rine.. Sy x reti mkn klu dah bungkus. Sbb bercampur. Mesti sy ambik pinggan dan pilih lauk yg sy nak je. Ayam kicap dia kan sedap... Eh terliur tgk nasi ambeng awk tu rine

MimahAjil said... Reply Comment

tengah menahan sabar nk pelahap nasi ambeng time balik johor nanti.akak ipar dah sound kedai mane yg sedap.......yahoo!!!

Ina Hashim said... Reply Comment

salam

mmg sedap wooo nasi ambeng

Maria Firdz said... Reply Comment

Huishh.. Nmpk lain dr lain nasi ambeng nih.. Hadoim.ngidam sudah..

Mimy Hamid said... Reply Comment

dah lama nak tak jumpa...mana nak beli...please

PUANSTOBERI said... Reply Comment

baru gaji keww?? kami ari sabtu lepas dah gaji..hiwhiwhiw... gedik je kan.. awwww..

apa pun...syukur la dapat 500..dari takde kan.. :)

diana said... Reply Comment

bukan penggemar nasik..:p
dulu kat jb selalu tengok kawan2 makan..pernah cuba jugak..
beli sebungkus pun banyak boleh makan 2 orang..kan??