U Click Me...I Click U Back

Friday, July 12, 2013

Mencabar!!

As salam..
mencabar sungguh rasa puasa kali nie..
betul2 menguji aku..
satu sebab pepagi aku tak dapat nak rest2 sebelum ke sekolah mengajar..
sebab dak Aish takmo tidur lama..waaaa!!
dia stok tidur 10 minit gitu jek..
terbatuk pun dia jaga ko..
memang betul2 menguji keimanan sungguh..
apa nak buat??
terpaksa layan jela dia main sambil2 aku buat kerja rutin aku..

kedua.. nyusu badan sambil berpuasa..
mak aiii..dahaganya Allah sahaja yang tahu..
aku bukan merungut..
aku anggap ni sebagai satu cabaran untuk aku..
yang tak bestnya bila pam dapat 2-3oz ajek..
memang sedih la sangat..
terpaksa amik stok dalam freez untuk top up susu dak Aish kat pengasuh..
dah la bila kat sekolah..
masa dah dipendekkan untuk satu sesi pengajaran tuh..
so masa aku free sekejap je la..
tak dapat nak buat power pumping pun sebab rehat sekejap sangat...huhu
aku harap sangat susu aku still cukup untuk dak Aish..
doakan ye..


gambar babysitter Aish whatsup kat aku semalam..
kemain lagi sengih
sebab dah petang..tak sabar dah tunggu ummi dia amik ek??

p/s : baru lepas pam susu Aish..dapat tak sampai 4oz..huhu

3 comments:

Maria Firdz said... Reply Comment

Biasa lah tu.. Syukur dh dpt 4oz tu... Moga dipermudhkan urusan...

Ibu Dilah said... Reply Comment

Betul tu kak.. memang mencabar betul puasa dgn ada baby yg still menyusu lagi kan.. biasa dpt minum air banyak tp bila puasa rasa kering sgt.. susu pun kurang. kwn sy bg tips time sahur minum air susu+kurma+badam+oat+horlick. blend semua skali. sy nak try tp x beli2 badam lagi..

Nad MamaZN said... Reply Comment

Takpe usaha lagi kak!
U can do it!
Esok cuti try pam lebih sket
Hepi wiken kak!

Ps: 1 kepala rm45 buffet ramadhan kt cyberjaya tu :)