U Click Me...I Click U Back

Thursday, July 11, 2013

Letih Bukan Sebab Tak Makan

As salam..
Hari ke 2 Ramadhan..
Camne uols berbuka..
Masak ke param je?hehe
Aku sangatla flat semalam..
Bukan ngengada ek..
Dan aku rasa bukan pasal tak dapat makan..
Tapi kurang rest..

Semalam bangun sahur kul 4pg..
Tung tang tung tang kat dapur..
Kul 445 baru sahur...
Pastu tak tidur dah lepas hanta anak2 gi sekolah..
Setel masak bubur aish pepagi..
Bagi dia makan dulu..
Bagi dia tidur..tp 10mins kot dia tidur..
Aku nak tumpang sekaki lelap pun tak dan okeh..

Bila gi sekolah mulala rasa pening2 tangkap ke tengkuk..
Aku faham sangat dah badan aku ni..
Kalau jadi gitu sebab kurang tidur..
Mula rasa macam low blood pressure..hmm..
Apa nak buat..hubs pun malam semalam lewat balik..
So aku bagila peluang dia rest..
Aku jaga Aish..
Tu sebab aku jadi letih n flat balik semalam
Lepas isya aku terbongkang tidur
Dak Aish ajak aku main kul 11 baru lena..
Datang begesel2 kat aku tgh tidur ajak main..huhu...kesian weyhh
Kakak dia yang jaga semalam..huhu

Mujur kat sekolah aku free dua masa pertama..
Dapatla rest kat surau b4 solat tuh..
Tu pun hingar bingar jugak surau tu ngn sore murid ngn guru..huhu
Memang dugaan betul..
Tu belum stress tengok jumlah susu yang dapat masa pam..
Ohh..tak yah citer la..
Nanti terus nangis okeh!!
Akan ku usahakan jugak bekalan susu Aish cukup masa hanta di rumah pengasuh..doakan ye kekawan..


aku goreng semalam untuk berbuka..simple jek..takde sayur sebab budak2 ni buang je..hadehh

Aku kalau bulan pose..
Takdela teringin sangat nak membeli kat bazar..
Rasanya masak sendiri lagi nikmat kot..
Tapi laki aku suka sangat ngajak melawat kawasan bazar tu..
Tanya aku nak tu..nak ni..huhu..
Dia yang terliur sebenarnya..
Kalau ke bazar..just nak beli kuih muih jela kot..
Tak pun murtabak ek..

Korang camne..param ke masak sendiri?

posted from Bloggeroid

12 comments:

Maria Firdz said... Reply Comment

Berbuka beli juga...sbb balik sekolah 6.30 bru smp umah... Pdhal 10 mint smpai umh tmpuh jem kt jalan dh penat... Tpi sahur masak lah simpel... Sbb bkn nk mkn byk sgt...

eima said... Reply Comment

hmm dedua rasanye ... tgk la mana yg rajin .. hehehe

Zee Suhaini said... Reply Comment

ikut mood...kalo malas tu berganda mmg bazar je la..tuk sahur dah sah2 kena masak sis..;p

Mimy Hamid said... Reply Comment

semalam husebn sy masak yeayyy

juelee said... Reply Comment

buat masa ni kita masak tok buka sbb tekak takleh terima makanan beli.. ngada2 tekak ibu mandong ni hahha...

awak tanya pasal corong pump tu kan... boleh try call histopoint tanya.. tp ritu saya tengok kat website fabulous mom die ada bt offer RM58 kot gitu harga... boleh la try usha

malynd_anggun said... Reply Comment

smlm mkn umah mak...
arini baru lah kene perah otak nk masak ape utk berbuka nnti..hehe

MizzTina said... Reply Comment

sm la kak..kureng ckit klu nk g param.. tp skang nk xnk kena beli kt sn gak.. hari² blik keje lewat..

MRS. K said... Reply Comment

masak sempoi2 jer. sorang je makan huhuh

mizzura said... Reply Comment

samala...penat jugak ni..uat kerja rumah...bajet nak tido kul 10..kul 12 gak br dapat pejam..salam ramadan n happy fasting!

kathy jem said... Reply Comment

Masak macam tu yg sedap..selamat berpuasa.. =)

TeacherAzimah said... Reply Comment

param!! bkn malas tapi serius tak sempat dan penat sgt. bayangkan semalam bgn kul 4.30pg. tido blk kul 10mlm. takde rest lansung between that. 6.45am keluar dr rumah, 5.30ptg baru smpi umah balik. semput wei...sy paham sgt apa rine rasa tu. be strong ya rine. kita serupa...huhu

PinKy MoMMa said... Reply Comment

samalah anak pn tak suka sayur sgt..klu brocoli atau carrot makan pulak..mengader sgt anak ai hahaha..

mee tu menggoda okeh cikgu!