U Click Me...I Click U Back

Tuesday, July 23, 2013

Empat Belas Hari Berpuasa

As salam..
Semalam flat gila babas..
Plus sakit gigi plak semalam..
Balik memasak untuk berbuka..
Terus tido..
Tak larat sangat..
Nasib dak Aish pun tido awal..
So sambil bf dia dua2 lena..

Berjaga pukul 4pg..
Kukus pau jiran sebelah bagi last week..
Aku makan tu je masa sahur dengan makaroni goreng..
Jadila habuan bersahur..
Buat milo untuk dua dara pingitan tu..done!

Ohh..tadi aku cek slip gaji untuk July..
Alhamdulillah...ada tunggakan untuk bulan ni..
Dan alhamdulillah..dah mula dapat gaji pokok baru..
Terkejut jugak..macam banyak plak naiknya ek..
Pepun rezki ramadhan dan rezeki nak raya ni..
Banyakkan nak pakai duit..
Syukur sangat..
Kot dapat bonus lagi kot..
Hehe..*veranganitufree*


gambar semalam..dak Aish kalau dapat stereng over sangat tau..mau patah signal dia nak tarik..huhu


Baju raya belum setel lagi sesikit..
Planning nak cari baju kurung readymade anak2 aku..
Untuk pakai raya ke-2..
Untuk raya first dah lama setel..
Seluar dak Aish nak cari lagi sehelai..
Seluar kakak lagi sehelai..
Ko taula budak umuq 12 tahun..
Dah pandai rekues nak seluar camne..
Hari tu kat brand oultet habis size dia..
Ni tengok malam ni nak gi cari kat uptown danau..
Hari tu gi ada aku tengok..
Tapi tak bawak kakak masa tu..
Seluar dia banyak je kat umah ni..
Tapi dah namanya rayakan..
Dapat la seluar baru sorang 1..
Jadila habuan raya..khennn...


budak nk kena pukk kt bont nih..geram tengok lagak dia macam orang beso sgt!!


Korang dah setel ke persiapan raya?
Aku nak cari tudung je..ngee..

posted from Bloggeroid

9 comments:

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

dah keluar ye slip gaji cikgu...dapatlah budget lebih ye raya ni...saya baju anak pompuan dah settled,cari tudung diorang je..baju saya pakai mana-mana yang ada...

Haslinda Sadiken said... Reply Comment

alhamdulillah.. :)

achiek anis said... Reply Comment

sama la kak...

tgl nak cari tudung je....ngeee

Nad MamaZN said... Reply Comment

Rasa mcm dh..
Tp mcm nak cuci2 mata lg hehe

Norhazlina Mohd. Zaki said... Reply Comment

Blom beli apapun......
Hehe...lgpun dh tak rasa nk raya jer...byk jer bnda yg jadi...harap2 semuanya cepat elesai..kesian anak2 nak juge beraya nih....hihi

Mimy Hamid said... Reply Comment

kitaorg orang TM pun rezeki nak raya...ada keanikan gaji dan backdated...cuma bonus je tak dpat sbb dah dpt bulan April hari tu..apapun rezeki anak

JunAina said... Reply Comment

Salam...

Saya dah selesai semua bab raya anak2 tinggalnya nak gigih bab biskut raya pulak.

Aty_Fared said... Reply Comment

Waaahhh sonok nyer ade kenaikan tunggakan bagai...sonok beraye nanti..:)

maixara osman said... Reply Comment

salam kenal cikgu