U Click Me...I Click U Back

Tuesday, July 23, 2013

Bila Anak Pujuk Abah Melalui SMS

As salam..
nak cerita pasal anak dara aku sorang ni..
yang nak amik UPSR tahun ni..
lepas UPSR habis derang ada lawatan sekolah ke Langkawi..
memang tiap tahun pun sekolah aku akan buat khas untuk tahun 6..
konon acara berpoya2 lepas UPSR la..

tetapi..hubs aku tak bagi anak dara dia Alyaa ni pegi lawatan tuh..
so sejak dia tunjuk borang last week abah dia dah rejected awal2..
so semalam abah dia kerja malam..
ada event anak yatim berbuka puasa..
so alya cakap kat aku nak sms abah pujuk lagi nak gi lawatan tuh..
aku cakap "pujukla..kompem abah tak baginya.."
maknya langsung tak positip ek..
*knowingmyhubs*

so tak sangka la dia betul2 smsed abah dia..
so pagi tadi abah dia tunjukla sms kakak alyaa pujuk him untuk nak ikut lawatan tuh..
ni aku adala amik gambar sms yang abah dia tunjuk kat aku tuh..hahaha
lawaks pun ada..kesian pun ada..
yang tak menahan tu siap skeping LONDON ko!!
APTB!!






korang rasa abah dia bagi ke dia gi??

17 comments:

hayati hashim said... Reply Comment

Kalau daku jadi abah. Daku bagi..dengan syarat kena blajar. Klu x doat 5A. Bayar balik 150. Kah kah kah. Tpi baiknya bgi dia g... belajar juga melawat tu pun....

PUANSTOBERI said... Reply Comment

huhu... tp satus lima ploh tu.. tp sekolah bando kan..dia tau seme mak pak boleh sedia kan. hihi...

Mimy Hamid said... Reply Comment

pujuk rayu kata kata pujian tak tahan tu hehe

MimahAjil said... Reply Comment

amboi pandai pujuk rayu...mesti abah dia cair ni...confirm dapat kot..:)

Mrs. Amad said... Reply Comment

tak cukup syahdu tu nakkk...kene buat ayat puitis yg lebih syahdu lagi...muahahaha...sian die..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... Reply Comment

bagi kot.. tapi minta dia janji sungguh2 dapat 5A dulu. Kalau result keluar tak dapat 5A, suruh kawan dia je ganti pergi. huhuh

Mrs.Qarlista said... Reply Comment

kak rine..zaman saye dulu..lepas first deal yg keputusannye 'tak boleh'.. nak pandang muka abahnye pun tak berani dah. nanti kene 'sekolahkan' lagi. hehe. tengok nak kene bayar 150 pon dah telan liur..

ntah ye? bagi tak??? :P

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

abah mesti bagi punya...lepas UPSR kan..hehehe...anak-anak saya pun dah sibuk suruh bayar duit lawtan juga,siap boleh bayar ansur-ansur lagi...rajin cikgu buat lawatan cuti sekolah nanti..

Penjejak Mimpi said... Reply Comment

Abah dia bg kot... Pujuk siap speaking London lagi... takkan x cair kot? Hee hee hee

Nad MamaZN said... Reply Comment

Abh tak bg
Tp abh janji bwk 1 famili sama sama kot :)

shikin ali said... Reply Comment

Hehe...anak perempuan mmg pandai pujuk. Biasanya, berkati2 please nya...

amal said... Reply Comment

hehehe.. senyum simpul sy bc sms dari kakak. pandai dia hihi..

fuza said... Reply Comment

Sebelum abah jawab.. AbangLi cakap no.. bahaya..
Dapat 5A..abah bagi 500 tu kita p Langkawi ramai2..
Yeaaaa

eima said... Reply Comment

hmm aku rasa bg kot ... tp make sure kakak kena 5A ...byr tetap byr tak dpt 5A tak leh PI....pencetus semangat tu

Lydia Miza said... Reply Comment

Hehehe... Mahal nye tambang kan. Klu sy rasanya x bg pergi kot. Sy susah nk percaya anak bwh jagaan Org lain

Tina Othman said... Reply Comment

Alala siannya dia nak sangat pergi tu

QA's ~ mamapapa said... Reply Comment

eheheh!!bg kut sbb lps UPSR,kihkihkih!!salam kenal..jmput follow kmbali :))