U Click Me...I Click U Back

Wednesday, July 31, 2013

Apa Cerita Persiapan Raya?

As salam..
Kalau tanya persiapan raya..
So far masih ada lagi belum habis membeli..
Kami tahun ni raya di Penang..
So raya secara sederhana jek..
Yang penting anak2 la dapat pakai baju baru..
At least make them happy kan?
Kita pakai je apa yang ada..hikhik

Tema tahun ni warna peach+orange giteww..
Sebab senang mengikut baju dak Aish dan abahnya yang dah existing..hehe
Kebetulan baju kakak dan aku tempah awal tahun ritu lagi..
Aku beli kain cotton ngan kawan aku online..
Pastu kak ngah pakai baju yang kakak dia (anak tiri aku) kawen ritu..
Yaya plak aku dah belikan baju kurung ikut tema siap2..
Aku punya ths week baru nak ambik kat tailor..
Lengkap la untuk pagi raya..
Yang tinggal tudung raya untuk anak2 aku dan aku..
Pagi raya mestila excited over nak mamp sikitkan..
Semua pun nak baru..*matakeatas*

Tapi belum sempat nak beli nih..
Sebab cuti nuzul hari tu patutnya kononnya nak ukur jalan TAR..
Tapi dak Aish tak sihat tu kan..
Tak sihat sampai membawa ke weekend dan finally warded kat HKL..
Nampak gayanya tak dapat kot nak ukur kat jalan TAR tahun ni sebab hubs everyday ada job malam..
Might be until 4th kejenya..huhu

Beli je la kat mana2 yang sempat ek..huhu
Kat butik PS pun ok je I..bahaha..
Cuma pesen tudung tu tak tahu nak pakai gaya apa tahun ni?
Bertingkat2 ke..berlilit2 ke..berturban ke?
Haihhh!!*kalahretis*

Baju bajan anak2 aku yang kasual dah selesai.
Tinggal kasut je untuk kakak ngan kak ngah..
Beli kat vincci je kot..
Itu nantila kita g JJ sat..
Secoet je dari umah..
Yang lain2 rasanya takde apa dah kot la..
Nak beli varang kemaih tak cukup duit lagi..
Katanya bonus 500 tu jekan?*alasan*
Duit tu dapat buat habuan bagi duit raya je kot ngan top up T n G balik penang nanti..


Korang dah setel ke shopping raya?


P/s : dah packing sesikit untuk balik penang sebab nak packing untuk 6 kepala are not easy okeh!!kalau blh bawak balik almarikan senang...huhu

posted from Bloggeroid

5 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Saya yg 2 anak jek pun terasa nak bwk 1 lemari huhu
Padahal cuti raya 4 hari jek

Ps: sama la tema kita kak! :)

Mimy Hamid said... Reply Comment

akak lagi la prepare untuk anak anak ye...memang kena bajet betul betul....yang penting diorang happy serba baru

eima said... Reply Comment

tu la kite kan bw almari senang tp ai ni satu hape pun tak buat .. basuh pun belum ...mls kan kate mood raya tak dak mari lagi...huhu

ai tahun ni pun tatau nk cr tudung pe ... tahun lepas2 boleh la gila ngan satu jenis tudung tu tahun ni konpius ... huhu

~ NANA ~ said... Reply Comment

seronoknya prepare nak raya kan? so far i baru prepare utk ayish je...hubby & diri sendiri takde lagi baju raya setakat ni...hehe

Maria Firdz said... Reply Comment

Belum settle lagi..tunggu cuti sekolah bermula.. Hehe