U Click Me...I Click U Back

Wednesday, July 17, 2013

Aish Iskandar Approaching 9 Months Old

As salam..
Kemain hampa ek..
Semua pakat show off entry berbuka pose.memasing ek..
Aku tak boleh sangat nak bershow off ngan korang sebab aku masak pun benda simple je...
Meehun ke mee ke..
Senang cerita..sebab laki aku suka jek..
Sebab weekdays kul 6++ baru sampai umah..
*sadis sobs...sobs*


Cerita melalut ke lain plak


Alhamdulillah..
Dah nak masuk 9 bulan dah dak Aish ni..
Lagi 4hari je genap 9 bulan..
Syukur sangat Allah bagi aku peluang menatang dgn penuh kasih sayang si boboy sorang ni..
Dah ada anak laki sorang kata ko..
Yang kakak2nya dah besar2..
Takdela sapa dah nak gomoi2kan?
Dia dah jadi teman tidur aku..
Abhnya pun terpaksa beralah..ngee
"Sory Abang!!"...*redha*


tengah tunggu kakaknya suap nasi bubur


Sekarang pun dah makan banyak..
Suka giler aku tengok dia nak makan ummi dia masakkan..
Sebab masa memula aku introduced dia ngan solid food..
Dia tak berapa nak..
Asik buat muka loya..
Takdela nak nganga mulut bagai..

Sampaila dia nak masuk 8 bulan baru2 nie..
Barula dia makan beria..
Mungkin dia baru bersedia nak makan kot..
Ummi dia over excited sangat..
Sebab kakak2nya semua takde masalah camni..
Tu yang buat aku susah hati bila dak Aish takmo makan..huhu
Syukur sekarang dia dah makan bubur habis plak tu..
Kalau bekalkan kat pengasuh pun habis..
Alhamdulillah..
So far aku bagi dak Aish makan bubur nasi pagi, tengahri ngn petang..
Kadang2 skip pagi je..
Depends dgn situasila

Setakat umur dia 8 bulan ni..
Progress dia dah banyak..
Umur dah meningkat..
Lagi panjang akal..huhu..
Sekarang dah boleh berdiri sambil pegang2 perabut tuh..
Cuak je aku tengok sebab tup2 je dah berdiri..
Bukan apa..dia main landing je ikut suka dia nak..
Haru haihh!!
Urut dada nengoknya..bahaha..




Sekarang dak Aish pun dah makin pandai menyebai..
Tahu tak menyebai?
Orang utara mesti tau menyebai tu apa..hehe
Kalau dia marah..dia jatuhkan aje kepala dia..
Mengamukla maknanya tuh..
Tantrum ek?*betulke ejaan tu*
Boleh tahan jugak bekeng dak Aish ni..
Ikut sapa ntah??
Tak kena je kompem dia landing ikut suka dia jek..
Kalau dok dalam walker..dia lembikkan kepala dia ke belakang..bahaaha..
Macam2 la ko dik..
Lagu Tayo kat tv habis pun dia nyebai ok..
Haru!!


kemain kuat lagi berpikir ek adik..macam abhnya suka sangat berpikir kot cita2 nak jadi ahli fikir ek..hahaha


p/s : ada tak jual mesin lipat kain ek..malasnya aku nak lipat baju tinggi menggonong ni..ppfffttt!!

posted from Bloggeroid

8 comments:

Asyifa Mustaffa said... Reply Comment

besor dah dia...:)

Nad MamaZN said... Reply Comment

Makin besar makin panjang akal die ye
Tu maknanya aish membesar dgn sehat
Tq kt ummi yg jaga aish :)

aThidEaN said... Reply Comment

wah besar dah dia
bebai org penang slalu sebut.heheh
tape, expressi diri tu

Cik Puan Rara said... Reply Comment

hmm sama mcm princess,kalo tgk iklan tu suka sgt.tambah lg iklan kako talk tu.hehehe.

Ibu Dilah said... Reply Comment

Sama la ngan anak sy kak.. dh 9bln stgh.. skrg ni asyik nak berdiri memapah kat sofa, panjat sofa ngan katil.. malam td jatuh dah, berdarah bibir.. umur2 cam ni mmg tgh lasak kan.. dak aish ni geng ngan faris la.. hihi

lieyalatif said... Reply Comment

momey momeynye aish.....siap le pasni dah dpt kaki abis laa die tawaf satu umah buat kepah heheheheeh

eima said... Reply Comment

comey ..kejap je kan dah besar ari tu dok tgu2 lahir pastu pantang la ni dah besar dah die ...kejapnye

JaSSNaNi said... Reply Comment

assalamualaikum..
dik.. dah besar aiys sekadang ye.. comel je.. rambut tu.. sikit2 je ada.. tapi dah nampak gelap la pale tu.. fiyya sikit2 je rambut.. camne nak buat tocang raya ni? hahaha