U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 13, 2013

Yaya Yang Cengeng

As salam..
Ni lately aku notis..
Yaya dah jadi sangat suka menangis..
Modal dia mesti menangis..
Menangis je keje..
Aku jadi rimas kot ko..


Aku notis bila balik dari sekolah..
Dia tetiba menangis dalam kereta..
Mengadu domba pasal kawan dia tak bagi main buaian..
Aku cakap tak yah nangis..
Buaian tu nanti weekend kita gi main kat playground..
Yang sekolah punya dapat main sat2 je sebab kena kongsi reramai..(buaian ada 1)
Tu satu kisah..


Kisah seterusnya..
Lepas habis sekolah..
Aku hanta dia kat umah pengasuh dia..
Sekali ngan dak Aish..
So balik sekolah dalam 645ptg tu..
Aku ambikla yaya ngan dak Aish..
Kakak2 dia ada sekali..
Penuhla 1 kereta bila balik dari sekolah..
Aku notis bila sampai rumah..
Kalau abah dia ada..
Abah dia akan sibukla nak ambik dak Aish..
Kadang2 dia akan suruh abah dia bawak turun dia dari kereta..
Mana larat kot..
Dah umur 5 tahun ko..hahaha..
Hagak2 la nak angkat..huhu
Tu punca jugak buat dia nangis..
Nangis yang kuaatttt!!
Bingit telinga aku..huahua..
Aku la tukang pujuk..
Upah dia gula2 ke suruh diam..
Harukan?


Bila malam..
Drama menangis ni bersambung bila dia masuk bilik kakak2 dia..
Kaco kakak2 dia study..
Adala tu..yang cepat tangan..
Cubit adik dia ke..
Kadang tu tak kena cubit tapi nak barang kakak2 dia..kakak2 dia tak bagi..
Macam2..


Aku rasa kecengengan ni terjadi sebab dia nak perhatian..
Sehari ko tak dgr dia nangis..
Tu bukan Yayala tuh..
Drama queen ini budak!
Benda yang kecik pun boleh buat dia nangis ko..
Entah hape2..
Inila sorang anak aku yang aku rasa paling cengeng kata orang utara..
Dia boleh nangis stok keluar air mata macam banjir tu..haihh




Cengeng = kuat nangis


P/s : tu baru ada anak 4 dah mcm2 peel ek..belum lagi yang ada anak 9..fitammm!!!aku solute okeh!!

posted from Bloggeroid

8 comments:

JunAina said... Reply Comment

Selalunya anak2 macam tulah cuba tarik perhatian kita. Kalau dengan kakak tu tak boleh nak buat apalah, ada je idea dia nak carik pasal.

Maria Firdz said... Reply Comment

hehe.. ank pmpuan kot kn.. mmg nangis je dia... sma la faiqah tu.. dh ke arah tu juga dh.. ltih kngkdg.. huhu... tmbh2 mlm la.. dh blik sekolh ptg pnt.. dgr dia ngis sbb yg kcik2 je.. eee.. naik geramm..

JaSSNaNi said... Reply Comment

assalam.. azrine..
akak sihat... :) alhamdullillah.. :) thanks rajin singgah umah.. :)

bizi lately ni kat opis.. banyak tender nak submit... sori tak sempat jalan2 sini ye..

haikal pun sama.. skrg ni asyik merajuk.. bukan sikit2 merajuk.. skali merajuk dia lari tutup pintu bilik kuat2.. lepas tu nangis kuat2.. ngalah budak pompuan.. huhhh.. letihhhh woo..

TeacherAzimah said... Reply Comment

Hehehe...kita yg anak 2 ni pun ada sorang yg kuat menangis alar2 mengamuk camne??? Sgt2 menguji kesabaran. Kdg tu rasa nak jer menangis sama2 dgn dia huhu

eima said... Reply Comment

nk manja lebih la tu ibu asek menetek aish je ... k.c yaya dah rasa diabaikan ... hmmm

klu fahim ari tu ade jugak gitu ... lepas kena brain wash ngan mama die ... pasal die kecik2... br die takd e buat hal dah .. xde nk beriba cam adek dah ... siap tunjuk bukti yg die asek dok atas riba mama je ...siap tunjuk rakaman ... haaaaaaa baru tau ... skrg die dah tau skrg time adek plak dimanjakan ...hihi

Supplement Point said... Reply Comment

nice blog

jemputlah ke blog kita! :)
Mak...In Progress

Nad MamaZN said... Reply Comment

Dlm ramai2 anak tu mesti ada sorg yg beza lain sket ;)

Aty_Fared said... Reply Comment

Care budak pompuan terik perhatian kot eahh...:-) manje....