U Click Me...I Click U Back

Monday, June 10, 2013

Sudah 5 Tahun..



As salam..
Semalam genap umur Nur Amirah Hj Abdullah aka Kak Cik Yaya 5 tahun..
Alhamdulillah..syukur sangat..
ALLAH kurniakan anak secomel ini..
Masih terasa lagi sakit bersalinkan kak cik 5 years ago..
Masa tu cuti sekolah 2 minggu jgk..
Ahad admitted..
Isnin baru bersalin..
Isnin tu jugak penggal baru sekolah bermula..
Sama je macam tahun ni..hehe
Birthday dia sehari sebelum penggal baru bermula..


fresh from oven...nangis kelaparan..memang kak cik ni suka nangis sampai besar la favourite dia nangis..haru


1 day after her born day


Bagi aku dalam banyak2 anak perempuan yang aku ada..
Diala yang paling banyak karenah..
Eh..bukan nak merungut..
Ni cerita perbezaan tau..
Sebab aku ada 3 girlskan?
Bolehla nak banding2kan?
Yang penting jangan pilih kasih je..kan?
*berapabanyakkopunyakan*


Sebab aku teringat masa aku bersalinkan dia..
Aku sakit lama dalam labour room..
Memang tak sesenang aku bersalinkan kakak2 dia..
Ye..aku tahu lain anak lain rezekinya..
Tapi memang aku hampir2 diczer masa nak bersalinkan dia..
Pintu aku asik bukak n tutup je..
Tapi nasib aku baik sebab jantung dia masa tu masih ok..
So memang boleh tunggu bersalin normal..
Dan aku dah sound kat Dr Salleh (pusrawi) yang aku nak go for normal..
Biala sakit nak mati pun..haaaaaaa...
Aku sanggup tahan sakit..
Korang boleh imagine..
Sakit aku dari kul 12pg isnin tu..
(admitted 11pm)
Kul 8 malam baru aku selamat melahirkan dia..
Oh...sampai demam aku..
Temp aku naik 39 masa tu..sebab lama sejuk dalam LR..


Memang pengalaman yang agak ngerila bagi akukan..
Dan aku cakap kat hubs..
Susahnya nak melahirkan si kecik ni..
Banyak dosa aku..aku rasa
Special sikit kot yang ni..
ALLAH duga aku sampai camni..
Alhamdulillah sesangat sebab aku dan kak cik selamat..








kak cik masa belum umur setahun..


Yang bestnya masa aku mengandungkan dia..
Rezeki aku murah sangat..




Masa tu aku dapat menjadi guru ganti sementara menunggu posting..
Jadi guru ganti kat SK Gombak Setia..
Dan rezeki aku murah jugak bila aku dapat posting di sekolah yang sama..
Tempat pertama aku mencari rezeki yang halal ialah semasa mengandungkan dia..
Alhamdulillah..








Masa mengandungkan dia jugak aku dapat sambung belajar lagi..
Master di UKM..
Dan yang tragisnya..
Pantang 20 hari aku dah kena hadiri orientasi untuk siswazah..
Haha..tragisla sangat!!
Tapi memang pengalaman yang manisla..
Bila ada kelas di UKM..
Hubs penah jaga kak cik yang masa tu baru habis hari..
Memang aku banyak terhutang budi sangat dengan hubs aku..
Sayang abang dan tq abang kerana banyak berkorban untuk azrine..
Tanpa abang sapala azrine..sobs..sobs
Cerita aku dah ke laut nih..hahaha






Panjang dah entry ni ek..
Aku kalau dapat menaip memang panjang..
Peramah terlebih!!








Ni kira entry luahan aku kat kak cik..
Nanti dah besar aku harap dia dapat baca blog ni..
Aku nak semua anak2 aku baca blog aku ni..
Camne ummi ngan abahnya cuba happykan dia..
Banyakla keinginan dia yang abah dia cuba penuhi..
Selagi mampu dan terdaya..
Kalau nak kereta BMW tu tak dapek la nak nolongnya..


Belajo pandai2 ek kak cik..
Citer2nya beso..nak jadi doktor bedah..
Hebat ko..citer2 takmo kalah..haha
Hope impian kak cik dimakbul ALLAH..amin


kak cik yaya potong kek rongak sikit sebab kek dah cair..hehe..


Happy birthday sayangku kak cik..
Semoga menjadi anak yang baik dunia akhirat..
Menjadi insan yang berguna bila dewasa kelak..aamiinn..




KAMI SEMUA SAYANG SANGAT KAT KAK CIK!!

posted from Bloggeroid

17 comments:

Maria Firdz said... Reply Comment

selamat hari lahir kak cik... bam bam nye dia masa kecik ea... tomei...

amal said... Reply Comment

happy birthday kak cik! hololo tembammm dia masa kecik ehh.. dah besar, ayuuu hehe.. semoga jadi anak yg solehah, sentiasa menyenangkan hati ummi dan abah :)

TeacherAzimah said... Reply Comment

Happy biryhday kak cik yaya :-)
Wahhhh rine menaip kat smartphone pun blh entry pjg2 ek...klu kita x puas keypad x sebeso laptop hahaha... bagus2 smgt menulis blog :p

Nad MamaZN said... Reply Comment

Hepi bday kak cik! Omei sgt dia ni :)
Allah bg kesukaran ms melahirkan tp Allah jg bg rezki slps melahirkan kak cik ;)

Tina Othman said... Reply Comment

Hapus besday kakcik yaya, tacingnya baca pengalaman bersalin tu, mcm bersalin anak sulung adalah hikmah tu kan

Masni Syafie said... Reply Comment

Happy birthday kak cik yaya...
Semoga menjadi anak yang solehah, cerdik pandai, dan berjaya dunia akhirat...ameen..

Azian Elias said... Reply Comment

Assalam..


Masyallah. .she's so sweet...agak nya anak ke 3 mmg lambat nak kuar kot..hee...

hayati hashim said... Reply Comment

Gmbr pakai tudung tu mcm mntak digigit.. very d chomelllssss..

Selamat ulangtahun kak cik. Moga jadi anak yang baik.

Siti Haslinda Sadiken said... Reply Comment

comelnye dia masa kecik2..dh besar pun comel juga :)

aThidEaN said... Reply Comment

wah mcm anak mat saleh la kak cik masa kecik.
muka mcm akak la.
skrg dah chubby sikit, lagi comel.
rambut pendek cun je.
happy birthday kak cik yaya
semoga jadi anak solehah
ingt susah umi nak lahirkan kak cik.
balas jasa umi

eima said... Reply Comment

dari kecik sampai besar mmg die comey ...gebu

gigi susu die dah tanggal ke .. sebaya fahim ni ... tp kakcik lagi matang ...

Cik Anita said... Reply Comment

Hapy bufday Kak Cik! Moga menjadi anak yang solehah dan mengenang budi InsyaAllah :)

Mimy Hamid said... Reply Comment

masa baby sangat adorable..comel..dah besar cantik

~ NANA ~ said... Reply Comment

happy birthday!
dah besar anak dara ni...hehe

CikNaa said... Reply Comment

baru hari ni sempat terjah blog ni.. huhu.. dh slmt follow dh pun.. hehe. neway, besar dh kak cik eh..

lizz said... Reply Comment

happy birthday kak cik...moga panjang umur murah rezeki...dan jadi anak solehah...

fuZa said... Reply Comment

Macam pelakon ayaq mata la erk..dr kecik suka nangis..hehehe
Hapi birthday Yaya..