U Click Me...I Click U Back

Friday, June 14, 2013

Restoran Ikan Bakar Din, Kepala Batas, Pulau Pinang

As salam..
Jumaat suda..
Cepat masa berlalu..kan?

Ok..entry balik kampung hari tue..
Aku tak mo buat details sangat pasal balik penang hari tu..
Aku buat mana yang aku rasa aku perlu cerita dan review ek..
Incase sesapa yang datang bercuti ke Kepala Batas..
Bolehla cuba makan kat sini..
Terbahek wa cakap lu!!*gangstertetiba*

ini adala 1st timela aku makan kat restoran ni..
Hubs aku dah pernah makan kat sini..
So dia tahu kat sini memang sedap..
So dia repeat bawak aku ngan anak2 plak makan..gitewww




Kat sini ada banyak sangat pilihan ikan bakar..
Bukan ikan je ye..pelbagai makanan laut pun boleh dibakar kat sini..
Ko boleh pilih yang mana fav korang.
HARIMAU MENANGIS pun ada..
Nak join menangis pun boleh..kahkah


mahapla korang ek..ai is segan nak ambik gambar2 lauk yang derang hidangkan..tapi aku jaminla ek...memang sedap dan murah..tu yang penting




Sini jugak dihidangkan juga lauk2 lain..
Siap masak dalam kawah besar nuh
Ada sup daging yang banyak lemak tuh yang wallahhh tuh..
Yang juga boleh mengetatkan seluar ko..
Dan juga kari marii tetel..sedap sangat
Fuhhh..terangkat wa cakap lu!!*gangsterlagi*


mine..ambik kari tetel..










Gambar2 mostly anak perempuan aku yang tangkap..
Kira adala jugak ek..
Sebab biler tengah makan..
Haruslah kusyuk menikmati makanan yang lazat katanya..
Harap maklum ek..


Ok..cara nak datang sini mudah je actually..
Terletak betul2 di Pekan Kepala Batas..
Ala..kg Pak Lah..
Tempat ni during lunch hour memang penuhla ek..
Aku datang hari tu dalam kul 11pg kot...
So tak ramai lg..
Masa dah setel makan nak bayar..
Dah mula ramai umat turun makan kat situ..


Sesapa yang bercuti kat sini..
Bolehla cuba..k


last but not least..gambar tuan umah gedaung..




Sekian entry sharing is caring

posted from Bloggeroid

10 comments:

TeacherAzimah said... Reply Comment

Uwwwaaaaaa bila nak ke penang ni huhu...kita x penah lg cuti2 ke penang. PIL kita org kuala kangsar. So klu menghala ke utara jer mesti stuck kat kk and taiping umah tok huhu...

Norlidawati Jaafar said... Reply Comment

ehm besnye
banyak nye makanan
terliuq lah
jemput meriah blog saya ye
saya ni newbies blogger
umielman.blogspot.com

JaSSNaNi said... Reply Comment

kalau utara sana.. memang mudah dpt stok2 ikan kan... murah lak tu , tu yg penting... memang terbaik ikan bakar sana.. i loiikkee.. :D

Siti Haslinda Sadiken said... Reply Comment

uwaaaa...tgk sos cicah dah lelehh nie...jauh la pulak nak pg..uwaaa

Aty_Fared said... Reply Comment

Eerrr same ar kite kak..segan nak amik gambar lauk pauk or makanan yg nk dimkn tu..hewhew...

Nad MamaZN said... Reply Comment

Uiyooo sambal belacan n ulaman tu!!
Pergggghhh! Geram jek rasa hahah!

Ummiarissa Mahdi said... Reply Comment

makanan orang utara sedap-sedapkan..cuma kena jumpa yang betullahkan..saya boleh cuba kalau ke sana...

fuZa said... Reply Comment

Harus p repeat lagi nanti..hehehe
Jangan tinggal daku

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Reply Comment

Salam Azrine..nampak sedap ikan bakar tu.Klu menunya sedap,pasti kita akan brkunjung kembalikn?

Rina AVAIL said... Reply Comment

uishhhh terlior tengok tetel tuuu..peberet tuhhhh