U Click Me...I Click U Back

Wednesday, June 12, 2013

Dah Kakak2nya Semua Perempuan..

As salam..
Ni cerita cuti sekolah..
Jumaat lepas kalau tak silap..
Aku ke Seremban..
Ada urusan nak submit doc ngn JPPH Seremban..

Aku bawak semua anak2 aku..
Hubs kena gi Melaka..
So terpaksa cekalkan hati drive sendiri ke sana by myself..
Nasib sehari sebelum tu aku dah ke Seremban dengan hubs..
Tapi tak tahu pun N9 cuti on Thursday tu..
So aku dah tahu dah kat manala JPPH Seremban tu..
Takde hal la Jumaat tu nak mencari pulakkan..
Jenuh aku ngan 4 budak tuh..huhu

Selesai urusan kami makan di KFC kat Seremban tu..
Saje sebab anak2 dok cakap2..
"ummi dah lama kita tak makan kfc"
Aku kalau boleh nak kurangkan bawak anak2 makan fast food..
Not good actually..
Even mcD dah lama tak bawak gi makan..
Hampir everyday derang berzikir kat telinga aku..
Yang derang dah lama tak makan mcD..
Sebab rumah aku memang dekatla sangat dengan mcD..
Memang jalan kaki sampaila..hahaha

Melalut dah tuh..

Alhamdulillah urusan di JPPH selesai dengan mudah..
Documents semua lengkap
Tunggu nak setel kat Putrajaya plak..
So dalam 10minit setel..
Lepas bawak anak2 makan KFC..
Aku terus gerak balik ke KL..
Mengantuks tak yah cakapla..
KL ke Seremban tu pun aku bawak nguap2..
Seremban - KL pun sama jugak..hadehh..
Borink sebab hubs takde nak nyembang..

Dak aish kakaknya pegang..
Takmo dok dalam car seat tu..
Aku tadah jela telinga derang bising2 kat belakang tuh..
Gelak2 la..
Aku pun tak tahu apa yg kelakar sangat..
Sebab derang ni memang suka buli dak Aish..
Dahla adik ko ni berjiwa halus jiwang jiwangan..
Ko gelak kuat2 tu kompem dia sentap pehtu nangis..
Sebab dia takut orang gelak kuat2..
Kakak2nya semua pesen gelak kuat..
Tak tahu haihh ikut sapa entah?
Rupa2nya dia make up adik aish dia jadi camni..

10 comments:

misz sheyla said... Reply Comment

oloo...kesiannye takut kakak gelak kuat2...mujur anak akak tak letak eyeshadow ape semua

Nad MamaZN said... Reply Comment

Comel!!! Haha!

Sis, mcd terdekat kt petronas tmn melati kt bomba tu ke? :)

Miss Izzati said... Reply Comment

cutenya dak aisy..muka innocent ni sebab tu kak kerja nak buli..haha

Maria Firdz said... Reply Comment

alahai siannya dia... hehe tapi comel.. :)

NM03 said... Reply Comment

hei.... comei hokey!

Kesuma Angsana said... Reply Comment

hehehe comey sgt

♥cikmOt♥ said... Reply Comment

huwaaa...rosak boifren ai tau...sobs...hehehe

TeacherAzimah said... Reply Comment

aish kena buli dgn kakak hehehe

Azian Elias said... Reply Comment

u r like me.. i dah tak pernah bawak anak2 makan di KFC almost 8/10 years maybe.. same wt McD.. kalau ada pun beli bawak balik rumah.. itu pun terlalu jarang.. dalam 7 /8 bulan gitu.. kena had kan..

MASYALLAH...comel2 yr kids..

PinKy MoMMa said... Reply Comment

kakak kakak macam aunty la..gelak speaker terpecah hahahaha..tak sangka dak aisy jenis jiwang jiwangan cikgu huhu..dah mcm abg long pulak ;P