U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 11, 2013

Cerita 2 Hari Sebelum Bukak Sekolah

As salam..

sekolah dah 2 hari bermula..
mood suam2 kuku ke uols?
yelar..cikgu cikgi lama no bercuti..
yang bukan cikgu pun ambil cuti bercuti sakankan??
ada yang bawak anak2 jalan ke oversea..
bestnya!!
bilala dapat bawak anak2 bercuti luar dari Malaysia ek..
inshaAllah..ada rezki anak2 nanti..doakan ye..

sabtu sepatutnya aku ke kenduri kahwin kawan satu tempat mengajar
kendurinya di Rawang..
hubs plak suruh aku datang ke subang dulu..
suruh aku menengok kasut adidas sales kat USJ katanya..
hadeh..dahla Sabtu tu LDP jammed..

lambat bagitahu suruh datang situ dulu..
lambatla aku gerak..
dengan bermini kurung berlawa-lawaan aku datang menengok kasut adidas sales..
rembat la satu..dah hubs cakap dia nak belikan..
kebetulan kasut sukan aku kena curi bulan lepas..
nanti aku show2 ko kasut adidas aku tuh ek..
sempat rembat seluar track sehelai buat pakai tukar2 untuk subjek PJ

then dah pukul berapa nak gerak ke rawang kan??
cer bagitahu aku..segan kot gi kenduri kawen orang sampai pukul 4..
hubs aku plak dah nampak macam takmo gi..
bengang la jugak..sebab aku memang dah planned lama takmola tak datang..
adik ni memang baik dengan aku kat sekolah..
aku bersalin dak Aish pun dia datang tengok..
bukan rezeki aku kot nak tengok dia kawen..
neway..TAHNIAH ye AIN!!


akak curik gambar ko sis kat fb wall ko ek..ampun...hahaha
semoga berkekalan hendaknya..
cepat2 buat anak ain ek..hahaha..
mesej kejam dari kakak kesayanganmu..*tetiba kesayangan*
ohh..lagi satu..u look so gorgeous!!

then Ahad plak cerita pagi biasanya ke pasar tani..
kat area melati ni pasar ahad baru meriah sikit pasarnya..
kalau weekdays biasa je..
rabu pun hanya ada orang jual tudung..
kalau selain hari rabu dan ahad..takde apa paginya..huhu
sempat plak beli durian crepe..
tetiba masa nak beli nasi kerabu tuh..
gerai yang sama ada jual durian crepe..
dasatkan..walaupun bukan musim durian ko..hahaha
saya belila sepeket untuk rasa..
takut beli banyak tak sedap plak..

isi durian tu tak banyak sangat..banyak whipping cream je..
tapi still sedap kat tekak akula..bolehla 6 keping rm10..
so ahad depan kalau nak repeat masih boleh lagi..
selagi anak2 aku suka makan gitewww!!!

setel balik pasar dengan hubs..
mari kita kerja kemas rumah plak..
sikit2 je ngemas..sebab takdela kotor sangat..
kemas apa yang patut..
pikio nak masak lunch plak..

lauk lunch yang simple jek..tapi anak2 aku memang fav dorang masak lemak kuning tuh..
aku just boh ikan masin ngan timun je..
sebab aku tak dapat cari nenas..
so gu ngan timun jela ek..
takpe..tu pun anak aku 3x tambah makan nasi..hahaha
abaikan ikan kegelapan tu ek..
aku goreng ikan memang gitu..
tak hitam tak sah..
sebab aku boh cili kering kisar tu sikit..
baru sedap..giteww..

sekian laporan weekend kami recently..
korang punya citer plak..
ngeee...

10 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

Canteknya kawan akak tu
Selamat pengantin baru utk dia
Mmg btul murah ke sale adidas tu?
Menu simple tp sedap ya amat!

Tina Othman said... Reply Comment

Ruginya tak g kenduri, rak dpt mkn nasik pengantin

eima said... Reply Comment

sedapnye lauk ko dear ... aku suka lemak ikan masin tu ...

Izzati Asyraf said... Reply Comment

wow nampak sedap semuanya..nanti nak try goreng ikan dengan cili kering gak lah..

TeacherAzimah said... Reply Comment

goreng ikan dgn cilik kering kisar?
so jd pedas ke ikan tu kang?

Cik Anita said... Reply Comment

Ala..datang kenduri lambat oke jer kak! Takdehal lah kalau family saya la..yang penting datang. tak semestinya makan =)

With Julia said... Reply Comment

Lawa yer pengantin...tp bab makanan tuh cikgu mmg sedap....itu sebab suka masuk blog cikgu ngadap gambar makanan pun dah kenyang mata hahhahaha

Gieyana said... Reply Comment

Suka kombinasi kaler pengntin tu..looks gorjes..:)

Cikgu dh back to routine..:)

Maria Firdz said... Reply Comment

sedapnya tgk durian crepe... tpi nk mkn tkut tekak xleh terima...

NM02 said... Reply Comment

aish sihat?