U Click Me...I Click U Back

Friday, June 7, 2013

Aplikasi Bloggeroid Untuk Update Blog Guna Mobile

As salam..

Hari ni aku nak share ngan korang yang belum tahu..

Yang dah tahu dan biasa guna dok dendiam..ngee..


Ada 3 actually aplikasi yang biasa digunakan untuk update blog guna hp..

Blogger-droid, blogger dan bloggeroid..

Antara ketiga2 di atas..

Aku biasanya guna bloggeroid..

Bagi aku mudah sesangat..

Semudah ABC la..

Dan jimat masa sebab kat mana2 pun boleh update..


oh..lupa nak habaq..

Aplikasi ni hanya untuk hp yang ada android sajok..

Dan memula sekali kena download dulu di GooglePlay bagi mendapatkan aplikasi bloggeroid..


ni la ikon untuk bloggeroid sebagai panduan untuk memuat turun nanti dan ianya free..


Selesai muat turun korang boleh cuba bukak aplikasi ini..


inila rupa parasnya bloggeroid...atas tu tulis tajuk dan bawah tu untuk isi entry..dan kalau add image tekan butang menu di hp korang ek


Kalau ada apa2 yang korang tak faham dan nak aku bantu..

Just drop je komen kat entry ni..

Nanti aku balas kat blog korang ek..


SELAMAT MENCUBA!!


P/s : takde alasan dah malas nk update blog..kan??

posted from Bloggeroid

10 comments:

With Julia said... Reply Comment

Best yer...ala hp blackberry bleh ke ek? nk jugak...nk jugakkk :)

Cik Puan Rara said... Reply Comment

hehehe sama lah kite.guna yg ni je.tp kalo fon mls sket nk menaip.x feel.hehe

Nadt said... Reply Comment

macma best. nanti nak try guna. la ni ada pakai blogger apps tapi cam tak best je.

m@m@yAyA said... Reply Comment

Tankz info nie..
Da lm cr tp cam xjmp..

Sblm ni da ada dwnld tuk blogger ni tp rupanya ada bnyk jnis..okla nk try dlu ne thu xdpt nti leh tnya sifu. .;)

Zee Suhaini said... Reply Comment

tengs sis for this info..
dah cari tapi tak jumpa pon..bleh bgtau tak kat kategori mana??dah cari kat top free pon takde :)

Aku Ibu Muda said... Reply Comment

Bloggeroid ni best kalo nk hapdet belog dan entry ada byk gambar..but disadvantage nya bila dalam reading list, gambar tu tak timbul - sbb sy ni kalau nak baca entry suka tgk gambar dulu...ekekeke


tp tu dlu la...now taktahu la kot2 dh improve

hayati hashim said... Reply Comment

Trm ksh cikgu. Saya biasa guna blogger jek. Jap nk upload. Hihi

fuZa said... Reply Comment

teeeeriiiimaaa kaaasih cikkkkguu

PuanSyimaSyaz said... Reply Comment

mencik sbb ipon takde app ni... KOT

Mimy Hamid said... Reply Comment

nak tanya ni kalau guna bloggeroid ni...nak tukar tulisan susah tak